Nick név: Adalberto
Bemutatkozás: A mesét komolyan kell venni
Művei:  

Kakas őrmester

Nagymamámnak volt egy harcias kakasa. Akár őrmesternek is elmehetett volna. Jobban őrizte a házat, mint egy kutya. Ha idegen tért be az udvarba, félelmet nem ismerve védelmezte birtokát.

Az erdő tündére

Valamikor hajdanában, túl az Óperenciás-tengeren volt egy hatalmas sűrű erdő. Olyan sűrű volt, hogy nem akadt ember, aki át tudott volna rajta hatolni.

Madárijesztő és a kánya

A madárijesztő kint állt a határban. Nagyon unatkozott. Már napok óta csak tétlenül nézte a kék eget. Félelmetes híre gyorsan elterjedt a környéken a friss tavaszi szél szárnyán.

Életre kelt szobrok

Egyszer nagyon régen, egy távoli országban, amelynek nevét nem is tudom volt egy szobrászmester. Olyan szép szobrokat tudott készíteni, hogy azok valósággal életre keltek és megszólaltak.

Ági, Cirmi és a kismadár

Ági megbetegedett. Nem mehetett ki az udvarra. Egész nap bent kellett kuksolnia a szobában. Szerencsére kedvenc, kicsi, doromboló barátja vele volt.

Aranykalitka

Réges-régen, talán senki sem tudja mikor, volt egy dúsgazdag ember.

A barát és a koldus

Egyszer a barát bandukolt az úton, és váratlanul megpillantott egy koldust, amint az némi pénzmagot kunyerált a járókelőktől.

Juhász és a fában lakó királylány

Ismertem egy juhászt. Seholsincs ország egyik falujának szélén lévő picinyke házban lakott. Nem volt sem felesége, sem gyermeke.

Aranyat túró disznó

Hol volt, hol nem volt, a Nekersdi falu szélén élt egy szegény ember. Olyan szegény volt, hogy még az egerek is elszöktek tőle a szomszédba. - Mese felnőtteknek

Legolvasottabb cikkek