Urbitális heti programajánló - jazz, kultúra, kirakodó vásár, kincsvadászat, kalandtúra

 

Május 19-én az osztrák jazz dallamaival ismerkedhetünk Simon Géza Gábor sok hangfelvétellel illusztrált előadássorozatán a Zenei Gyűjtemény Ötpacsirta utcai épületében.

 

Az angol nyelv gyakorlására kiváló programnak ígérkezik május 20-án este hét órától a Millenáris EU Pontban megrendezésre kerülő Budapest Melting Pot, ahol nemcsak a nyelvgyakorlásra, de itt élő külföldiekkel való ismerkedésre, egyben más kultúrák felfedezésére is jó lehetőség nyílik.

 

Érdemes lesz kilátogatni május 20-án 14 és 20 óra között a XVIII. kerületi Kondor Béla sétányra, a Tér-Kultúra fesztiválra is, ahol elsősorban kerületi művészek kirakodó vására, kiállítása és performanszai várják az érdeklődőket.

 

A kalandok kedvelői igazi városi kincsvadászaton vehetnek részt május 20-29 között, melynek keretében műalkotásokon keresztül fedezhetjük fel Budapestet lépésről-lépésre, helyszínről-helyszínre. A játékon bárki részt vehet!

 

Szintén kalandot kínál május 20-án délelőtt a Tboj Kalandtúra verseny, bár nem városi környezetben, sokkal inkább a természetben! A családi program célja, hogy bemutassa a fővároshoz közeli erdőjárás lehetőségeit.

 

A Csepp Színház előadásában látható május 20-21-én „A Dunáról fúj a szél" című szabadtéri előadás, mely a víz,  - mint éltető elem, mint Európa országainak összekötője - köré épülve kínál kellemes délutáni kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Az Aquincumi Múzeum Floralia elnevezésű rendezvénye elmaradhatatlan része a tavasznak, május 21-22-én kézműves bemutatókkal, színházi előadásokkal, római ételkóstolókkal és sok más érdekességgel várják a látogatókat.

 

Május 22-én a szabadba csábít a Relaxiget program, mely a kamaraerdei nagyréten kerül megrendezésre és kellemes vasárnap délutáni szabadidős elfoglaltságot kínál az egész családnak.

 

Az Urbitális Majális programjaiból a www.urbitalis.hu webcímen lehet böngészni.

 

Továbbra is várjuk a szavazatokat a legjobb programra a facebook.hu/urbitalis oldalán. A legtöbb „lájkolást" kapott programok díjazásban részesülnek.

 

Urbitális