Új wellness központ a Zala Springs golfhotelben

 

Léghajóból nézve

 

 

Bár az emberek zöme a Balatonnál kívánja élvezni szabadságát érdemes még egy kicsit tovább autózni és megismerkedni a zalai táj változatos szépségeivel, a dimbes-dombos tájjal, a völgyekben csörgedező patakokkal, a kisebb tavakkal, a régió nyújtotta élményekkel. Kis csapatunk a Zala Springs Golf Resort vendégeként a most az újonnan birtokba vett wellness megnyitója alkalmából érkezett Zalacsányba.

A Balatontól, alig tíz percnyi utazással Hévíztől gyönyörű környezetben találjuk a 160 hektár területű, gyönyörűen gondozott parkban a Zala Springs golfhotelt. Bár a szálloda első számú nevezetessége a 18 lyukas, nemzetközi szintű golfpálya, sokak örömére végre a vendégek birtokba vehették a wellness központot. Igaz, hogy már ősszel elkészült, de a pandémia miatt csak mostantól használhatják a vendégek a kinti-, benti medencével, jakuzzival, három szaunával felszerelt korszerű létesítményt. A kényeztető masszázst kipróbálva meggyőződhettünk a Boutique Spa személyzetének szakértelméről.

Golfautóval jártuk be a világ egyik legjobb golfpálya tervezője, Robert Trent Jones, Jr. II.által megálmodott pályát, amely nagyszerűen illeszkedik a festői zalai tájba. A 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított 18 szakaszos golfpálya az USCA szabványoknak megfelelően épült.

A különböző szinten játszó golfosok egyaránt használhatják a pályát. Kezdőket is várnak, akik részére tanfolyamokat tartanak. Mi is megtapasztaltuk, hogy bizony nem is olyan egyszerű az ütővel a kis lyukakba beleütni a golflabdát.

A környék sokféle kikapcsolódási lehetőséget kínál. Dzsippel utaztunk meglehetősen hepe-hupás úton, erdőn, mezőn keresztül Nemesbükre a Komorasajt Műhely finomságait megízlelni, a gyönyörű parkot, az állatokat megtekinteni.

Siettünk vissza, mivel már hamarosan következett a nap fénypontja, a levegőbe emelkedésünk. Láttuk, ahogy a hatalmas léggömb megtelik héliummal, majd meghallgatva kapitányunk eligazító szavait a biztonságos repülésről, elfoglaltuk helyünket a különböző rekeszekre osztott kosárban. Egy próbát tettünk, hogy miként viselkedjünk majd a leszálláskor, s már indultunk is. Csodálatos volt felülről megcsodálni a golfpályát, a zalai tájat, a tavakat, majd feljebb emelkedve jól láttuk a Balatont, Badacsonyt, Sümeget, a Szentgyörgy-hegyet. Egy pohár pezsgővel koccintottunk a sikeres landolás után.

Este Váradi Bálintnak, a Zala Springs Bistro séfjének köszönhetően a hét fogásos borvacsora során különleges gasztronómiai élményben részesültünk. Dóka Éva zalaszentgróti pincészetének remek borai mellé olyan ínyencségeket ettünk, amelyek a tökmag jegyében készültek. Így például kóstoltunk kacsamájat lolly tökmag zselében, tokhal variációkat paradicsommal, tökmagolajjal, szarvasgerincet dödöllével, de még a desszert is tökmag jégkrém volt.

B.Mezei Éva