MERLIN

 

Merlin című koprodukciós előadásunk várva várt budapesti bemutatójára január 28-án kerül sor az Eötvös10 Kamaratermében!

 

A Maladype Színház 2021 júniusában mutatta be Kisvárdán Balázs Zoltán rendezésében Tankred Dorst: Merlin, avagy a puszta ország című drámáján alapuló előadást: a Merlint.

A Balázs Zoltán által rendezett előadás kivételesen aktuális szemszögből meséli újra a Kerekasztal megalapításának, Arthur király, Ginevra királyné és Sir Lancelot szerelmi háromszögének, az ifjú Parzival Isten-keresésének, valamint Arthur törvénytelen gyermekének, Sir Mordrednek történeteit, miközben múltról, jelenről, jövőről és a történelem örök körforgásáról beszél.

 

A mű korokon átívelő központi kérdése: képes lehet-e valaha is az ember az eszményi, harmonikus társadalom megteremtésére? Vagy a történelem az ördögnek osztja majd a nyerő lapokat?

Játsszák: András Gedeon mv., Ádám Kornél, Dőry Brigitta, Erőss Brigitta, Jáger Simon, Lukács Andrea, Mesés Gáspár, Pál Zoltán, Zsenák Lilla

Alkotók: Dramaturg: Juraszek Zsuzsanna, Díszlettervező: Balázs Zoltán, Jelmeztervező: Németh Anikó, Zenei vezető: Erőss Brigitta, Szcenikus: Katona-Koós János
Bemutató:
2021. június 25., Kisvárdai Várszínház
2022. január 28., Eötvös10, Kamaraterem

Köszönjük az együttműködést a Duda Éva Társulat csapatának

Koprodukciós partner: Kisvárdai Várszínház. Támogatók: EMMI, NKA, Goethe Intézet Budapest, Kertész Imre Intézet

Vélemény: „Kedélyesen fütyörésző szereplőket láthatunk egy faház körül, könnyed jazz kíséretében csinosítják a kék-piros épületet, ugyanilyen színű uniformizált jelmezük is. A kezdőkép idilljét és nyugalmát hamar megtöri egy halandzsanyelven előadott ének, Merlin megszületik. Ettől a pillanattól kezdve az előadás csupa szín- és stíluskavalkád, soha szűnni nem akaró, szellemes őrület, melyben megfér egymás mellet az Artúr-mondakör, Mark Twain, John Lennon és Yoko Ono is. Balázs Zoltán rendezése követte Tankred Dorst monumentális anyagát, egyben hozzá is ad, ha élhetek a kifejezéssel: „fölülőrültködi"; minden tekintetben eklektikus, egyedi alkotás."

„A társulat csodálatosan játszik, egymásra hangolódva, egyben tartva a megkomponált világot, mindez iszonyatos figyelmet igényel a játszóktól, valódi összmunkát. Az előadásban - mondhatni értelemszerűen - a legendán kívüli, történelmi alakok válnak kiapadhatatlan humorforrássá."

„Az előadás több zenei stílusirányzatot vonultat föl: a már említett jazz mellett pop, kórusmű, rap is megszólal (szinte mindig csak acapella), ám elsősorban Beatles, hangsúlyosan pedig John Lennon dala, az Imagine. Balázs Zoltán rendezése merész munka, melyben a kreativitás, profizmus és a főként a humor izgalmas egységgé lesz, jó volt vele találkozni." Rosznáky Varga Emma

 Jegyfoglalás, jegyeladás:

A Maladype szervezőjénél: sms-ben és telefonon: 70 326 8108.

Emailben: maladype@maladype.hu

 

Az Eötvös10- ben játszott előadásainknál, kérjük, vegye figyelembe, hogy a helyszíni pénztárban előadásainkra technikai okok miatt csak készpénzzel tud fizetni! Természetesen az online vásárlás változatlan formában lehetséges.

 

Online jegyvásárlás: 

https://www.jegy.hu/venue/maladype-szinhaz

https://www.maesteszinhaz.hu/

  Továbbá, kezelési költség nélkül vásárolhat honlapunk jegyinfo fejezetén keresztül:

https://maladype.hu/hu/jegyinfo