Májusban is várja az érdeklődőket online tárlatvezetésekkel a Nemzeti Múzeum

FEDEZZE FEL VELÜNK A MAGYAR KIRÁLYSÁG FÉNYKORÁT! | ONLINE TÁRLATVEZETÉS
Ismerje meg a múzeum kiállításait az államalapítástól az ország három részre szakadásáig. Az online tárlatvezetés során bepillantást nyerhet a kiemelkedő középkori arany, ezüst és ötvöstárgyaink történetébe. 

Időpont: 2021. május 12. 17:00
TOP10 - TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS | ONLINE TÁRLATVEZETÉS
Fedezze fel velünk a koronázási palástot, nézze meg a legszebb aranykincseket vagy vessen egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire. 
Ismerkedjen meg gyűjteményünk legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában!

Időpont: 2021. május 13. 17:00
SEUSO-KINCS - PANNÓNIA FÉNYE | ONLINE TÁRLATVEZETÉS
Rajong a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már Önnel, hogy szeretett volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program Önnek szól!
Elhozzuk Önnek online virtuális 3D formában a Magyar Nemzeti Múzeum, Seuso kincs - Pannónia fénye című állandó kiállítását.
A kiállítás tárgyi anyaga felhívja a figyelmet a kincs birodalmi és pannóniai összefüggéseire, közvetíti a kései Római Birodalom elitjének mentalitását, arisztokratikus életformáját és önmagáról alkotott képét, s azt a folyamatot, amelynek során a korabeli birodalmi elit kereszténnyé lett. A kiállítás a leletegyüttes művészi értéke mellett a római korban képviselt értékével is foglalkozik, azaz segít meghatározni egykori tulajdonosának a társadalomban elfoglalt helyét, pozícionálja a késő római nemesfém tárgyakat tartalmazó kincsleletek sorában a Seuso-kincset és hangsúlyozza annak jelentőségét.

Időpont: 2021. május 19. 17:00
Régészeti TOP10 | ONLINE TÁRLATVEZETÉS
Az állandó régészeti kiállítás ősi kincsei a régmúlt idők homályába repíti vissza a látogatókat. Mennyire lehetett kiszolgáltatott a természet viszontagságainak a kőkor előembere? Hogyan törte fel az ember a fémek megmunkálásának titkát? Fejtse meg a szkíta aranyszarvasok rejtélyét, ismerje meg a Duna két partját elfoglaló rómaiakat és barbárokat, gyönyörködjön a hunok pusztítása elől elrejtett szilágysomlyói kincsekben, vagy csodálja meg a fél évszázaddal későbbi honfoglalók fémművességét a galgóci tarsolylemez vonásaiban!

Időpont: 2021. május 20. 17:00
Mesés kincsek, finom fűszerek, selymes ruhák, izgalmas párviadalok | ONLINE TÁRLATVEZETÉS
Ismerje meg a végek életét, a korszakot irányító, nagyhatalmú személyeket és a fordulatos eseményeket az online tárlatvezetés alkalmával. A tárlatvezető a mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig kalauzolja az érdeklődőket az online térben.

Időpont: 2021. május 26. 17:00
Családi titkok a tárgyak mögött | ONLINE TÁRLATVEZETÉS
Milyen szerep jutott a családban egy nőnek? Házasodhattak-e egyáltalán szerelemből? Miről mesél egy fekete gyászruha, egy fotó vagy egy szobabelső? Kik voltak a magyar történelem legérdekesebb nőalakjai? Mit tudunk az életükről? Tematikus tárlatvezetésünkön ennek a kérdésnek eredünk a nyomába. ​

Időpont: 2021. május 28. 17:00
Valamennyi program a ZOOM felületén keresztül valósul meg.
A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a különböző időpontokra kattintva, az egyes eseményeknél található "Regisztráció" gombon keresztül tudnak. 

A regisztrált látogatók a program előtti napon e-mailben kapják meg a csatlakozáshoz szükséges linket.

További információ: tarlatv@mnm.hu