Könyvkukac ajánlja-A Titokzatos Benedict Társaság

 

A Titokzatos Benedict társaság fiatal hőseinek gonosz elleni fegyvere nem a mágia, hanem a logika, a találékonyság és az összetartás.

            Ha valakinek az emlegetett varázslótanonc történetei túlságosan mélyen jártak a fantázia birodalmában, a realitástól messze elszakadva, ezt a történetet kifejezetten élvezni fogja. Főhősei egyszerű gyermekek csupán, akiket hétköznapi társaiktól, egyedül szokatlanul magas intelligenciájuk különböztet meg. Küldetésük komolysága azonban a képzett kormányügynökök erejét is meghaladja, melynek megoldásában csak saját magukra, találékonyságukra, ügyességükre, és barátságukra számíthatnak.

            Trenton Lee Stewart könyve, megfogalmazásában egyértelműen a fiatalabb korosztályt célozza, történetén azonban az idősebb korosztály is kedvelni fogja. Egyszerű szavakkal, mesterkéletlenül, egy gyermek szemén keresztül tárja elénk a történetet. Az olvasó is pont annyit lát, és érzékel a külvilágból, mint a történet által sodrott gyermekek, az események mögé is csak a logika és tapasztalat segítségével láthatunk be időnként.

            A történet engem az első perctől fogva lenyűgözött, ahogy a hétköznapi események fokozatosan furcsa fordulót vesznek. Gyanútlan főhőseinek egyik napról a másikra kell valódi 007-es ügynökké válnia, meglehetősen titokzatos és veszélyes körülmények közt. A nap mint nap kiállandó próbák, és megoldandó feladatok bármely felnőttet komoly kihívás elé állítanának. Azonban a négy gyermek nem véletlenül lett kiválasztva a feladatra...

            A könyv stílusának egyszerűsége időnként kicsit zavart, azonban egy gyermek számára, akár fel- akár elolvasva tökéletes, és érthető. A történet ellenben tényleg lenyűgöző, izgalmas, gondolatébresztő, és elgondolkodtató, ráadásul, mindezt nem vérben, és erőszakban tocsogva, mint manapság egy-egy horrorba hajló „mese". Ritkán találkozik az ember olyan könyvvel, ami ennyire érdekesen, igényesen mesél és tanít egyben, azaz tartalmasan szórakoztat. Ha volna gyermekem, ezt a könyvet kifejezett örömmel adnám a kezébe. Vigyázat, az esti mesélő szülőnek akár komoly gondot is okozhat megszakítása...

 

 

Cím: Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság

Kiadó: Animus Kiadó Kft.

 

 

Cukorfalat

http://plusskutya.blogspot.com/