HASTA LA VISTA

 

Lars (Gilles De Schrijver), Philip (Robrecht Vanden Thoren) és Jozef (Tom Audenaert) három flamand jóbarát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban: Jozef szeme annyira gyenge, hogy csak nagyítóval lát rendesen, Philip csak fejét és egyik kezét tudja mozgatni, Lars-nak pedig gyógyíthatatlan daganata van, ami Philip-hez hasonlóan tolószékbe kényszeríti.

 

Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, Spanyolországba utaznak, ahol van egy speciális bordélyház. Szüleiknek nem merik elmondani az igazságot, ezért azt hazudják, hogy borkóstoló túrára készülnek, így elengedik őket. Lars állapota azonban hirtelen rosszabbra fordul, így az orvos ellenjavallja az utazást. A fiúk végül titokban szöknek külföldre, amihez a zsémbes, túlsúlyos vallon asszonyt, Claude-ot (Isabelle de Hertogh) tudják megszerezni ápolónak és túravezetőnek. Együtt egy kis mikrobuszban vágnak neki az életre szóló kalandnak.

 

A vígjátéki elemekben gazdag belga dráma a Montréali Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, az ökumenikus zsűri díját, valamint a közönségdíjat.

 

 

 

 

HASTA LA VISTA  

Színes, belga film

 

Eredeti cím: Hasta la Vista

Nemzetközi cím: Come As You Are

 

Rendezte: Geoffrey Enthoven

Forgatókönyv: Pierre De Clercq

Fényképezte: Gerd Schelfhout

Producer: Mariano Vanhoof

Zene: Meuris & Papermouth

Vágó: Philippe Ravoet

Szereplők: Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert, Isabelle De Hertogh

 

 

Gyártó: Fobic Films

Hossz: 108 perc

Hang: Dolby Digital

Vetítési mód: 2D

Országos bemutató: 2012. április 26.

Forgalmazó: Mozinet Kft.

 

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

Magyar előzetes