A VOLT nemzetközi sztárelőadója hitéről mesélt az M2 Petőfi TV-ben

 

 

 

 

 

A vasárnapi szentmise csak keveseknek jutna eszébe a tetovált, kemény zenét játszó amerikai rockénekesről, John Cooperről, aki 1996 óta a kereszténység üzenetéről és az Istennel való kapcsolatáról énekel a Skillet nevű formációban. A VOLT fesztivál sztárelőadóját a különös kettősségről is faggatta a Petőfi Rádió műsorvezetője, valamint az új dalok megalkotásának folyamatáról is kérdezte.

 

„Sok történetet hallunk a rajongóinktól, amelyekből visszaigazolást kapunk. A dalaink hatnak az emberekre, segítenek átvészelni egy-egy nehezebb időszakot. Vannak olyan zenekarok, akik a turné alatt nem írnak dalokat, de engem inspirál, hogy úton vagyok, az emberi találkozások és más zenekarok is megihletnek" - fogalmazott John Cooper, a világhírű amerikai, keresztény rockzenekar, a Skillet frontembere, aki már visszatérőnek számít a soproni fesztiválon csapatával. A szövegcentrikus dalaikról ismert együttes énekese interjújában kiemelte, az alkotófolyamatainak legfőbb forrása továbbra is az istenhite.

 

„Rengetegszer keveredek olyan beszélgetésekbe, amikor kiderül, hogy valaki a zenénk hatására tért meg, pedig egyáltalán nem foglalkoztatta korábban a hit. Van olyan is, hogy valaki lát minket élőben és azt mondja, nem gondolta volna, hogy hívők vagyunk. Én úgy nézek ki, ahogy, de Isten akkor is velem van" - tette hozzá a rockzenekar társalapítója a Petőfi Rádiónak és az M2 Petőfi TV-nek adott interjújában.

 

A VOLT fesztiválon több nemzetközi fellépővel is készített interjút a csatorna, köztük a kanadai SUM41-elés a brit Passengerrel.

 

 

Dobd be magad a nyárba! - a legnagyobb magyar fesztiválokról jelentkezik egész nyáron a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV!