A mobiltechnológia újraértelmezi a dress code fogalmát

 

magasabb szintre emelve ezzel az önkifejezés fogalmát.

 

Az innováció mellett a tervezés nagy ikonjai sem tudnak szó nélkül elmenni. Fáradhatatlanul keresik annak lehetőségét, hogyan tudnák magukévá tenni és minél ötletesebben megjeleníteni kollekcióikban az olyan - mindennapjainkat átszövő - fogalmakat, mint közösségi kommunikáció, tartalommegosztás. Ahogy a kreatívok és a divattervezés is látványosan kísérleteznek a technológiákkal, újabb kapuk és átjárási lehetőségek nyílnak az online és az offline világ között.

 

Érdemes eljátszani a gondolattal, milyen kódolt üzeneteket osztanánk meg a külvilággal. A kódkészítés nem a nagy tervezők kiváltsága, néhány másodperc alatt készíthetünk otthon egyedi QR kódot, amit aztán felhasználhatunk ruháinkon, kiegészítőinkön, vagy akár a bőrünkre rajzolva, festve, kinek mit diktál a stílusa. Biztosak lehetünk benne, hogy megjelenésünknek titokzatosságot kölcsönöz, így a környezetünknek élvezetes játék lesz ezeket az üzeneteket felfedezni, kibontani.

 

A mobilkód eddig Japánban futotta be a legnagyobb karriert, de ötletes megoldásoknak nem vagyunk híján itthon, Magyarországon sem. A napokban indul útjára az a nyereményjáték, mely QR kódok megfejtésére invitálja a mobilkommunikációt és a divatot egyaránt kedvelőket - mondta Pandur Imre, a dunapiac.hu-t üzemeltető cég ügyvezetője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy szeretnék hangsúlyozni a mobilkódok önálló felhasználásának lehetőségeit. Békés Zoltán, a MrSale Öltönyüzlet cégvezetője ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy olyan játékot is indítanak, amely saját, szabad szemmel is értelmezhető kód megalkotására buzdítja az érdeklődőket.

 

Részletek a http://www.megaglobal.hu/kulonleges-akcio oldalon olvashatók, a játék részletes leírása pedig a http://www.mrsale.net/qr-kod-nyeremenyjatek oldalon található.