VIKTÓRIA

Ez a nő egy férfias nő. Minden, cselekedete ijesztő volt a gyerekekre nézve is, na meg a férfiak is tartottak tőle. Elszegődött gyerek pesztrának, nagyon rossz volt.

 

Hideg természete miatt a gyerekek is nagyon tartottak tőle. A macska is meg a kutya is menekült, ha a közelében látta Viktóriát. A legények soha nem merték megközelíteni, vagy ne adj Isten, ha valaki az intimebb részeit találta érinteni, a pofozkodásoktól sem riadt vissza. Így nagy ivben elkerülték, nemhogy feleségül vette volna közülük valaki. Viszont volt neki egy jó szokása is, nagyon szerette a jó bort, ha közelébe került a pohárnak, azt fenékig kiürítette. Szorgalmas is volt, a munka égett a keze alatt, ezért sokan fogadták fel bármilyen elvégeznivaló munkára a faluban. A Három kuti iskola tanítónője is úgy gondolta, hogy a három gyereke mellé felfogadja pesztrának. Jaj, szegény srácok, amikor megtudták, hogy ki lesz a felügyelőjük, majd világgá, szaladtak félelmükben. De hát nem volt mit tenni, a szülők szava szent. Megegyeztek, a bérben az elvégzett munka értékében, és Viktória elfoglalta a posztját a családban. Teltek a napok, és már az első héten a fakanállal a gyerekeket meg is verte a félkótyás nő, kinyilatkoztatva hatalmi előnyét a háznál. Panaszkodtak a fiúk az édesanyjuknak, de hiába ő nem hitte el a gyerekek szavát, mivel tisztában volt a dolgokkal. Tudta, hogy a gyerekei nem aranytojást tojó tyúkok, így hát meg sem hallgatta őket. Egyik nap az anyuka gyűlésbe ment, és a szolgálólánynak kiadta, hogy vágjon csirkét, és készítse el ebédre. Amíg bent szorgoskodott, a srácok nekiláttak, hogy bosszúságot okozzanak a hölgynek, és szidassák meg a szülőkkel, így hátha lejáratnák, és elküldenék a családból. Amikor meglátták a szülők a rengeteg kárt, majd agyvérzést kaptak.

A hetek teltek, és a gyerekek sorsa egyre rosszabb lett, a csajt már boszorkának nevezték, mindig csúfolták, és keresztbe tettek neki, csak valahogy tűnne el az életükből. Azonban ez nem történt meg, hanem egyre többször megverte a srácokat, mert a szülők nem vették komolyan a panaszukat. Viktória nagyon otthon érezte magát. Az apuka mégis gyanút fogott, és megígérte a gyerekeknek, hogy a végére jár a dolgoknak. Úgy is történt. Viktória pénteken tyúkot vágott, hazavárta a gyerekeket az iskolából, enniük adott, és kényszerítette őket lefeküdni aludni. A takarót a gyerekek a fejükre rá kellett húzzák, és nem volt szabad nézni, mit csinál a boszorka. Ő szépen a lábasból kivette a combot a húsok közül, beleharapott, és visszadobta a többi közé az edénybe. Ezt figyelte az egyik gyerek, rákiáltott a pesztrára, hogy ezt miért csinálja, és ekkor a kanállal úgy fejbe vágta a fiút, hogy a vér az arcán lefutott. Ebben a pillanatban az ajtó hátracsapódott, és az édesapa lépett be nagy haraggal. Kontról figyelte az ablakon át, mit csinál a családja és a felfogadott szolga lány. Az összenyálazott, összerágott hús a torkán akadt a csajnak, mert bizony lelepleződött. Az apuka mérgében a nőt a karjánál fogva az ajtón kilökte, fenéken rúgta, és kiadta az utat neki. Többé nem terrorizálta a gyerekeket, és nem kellett a családnak többé Viktória megmocskolt készítményeit ennie.

 

 

Főcze János

 

Kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Báró von Shenczky
#6. 2013. december 8. 21:18
Örülök neki, hogy nem a Viktóriáé lett a Viktória (vagyis a győzeem). Üdvözöllek!
Mara
#5. 2013. június 19. 21:36
Kedves János!
Rettenetes emberek vannak a világon.
Szeretettel olvastalak: Mara
Csilla
#4. 2013. június 18. 14:54
Kedves János!
Örülök, hogy Te is így gondolod :-)))

Szeretettel ölellek:
Csilla
előzmény: janos hozzászólása, 2013. június 18. 13:36
janos
#3. 2013. június 18. 13:36
Igaz történet, gyermek kori emlékek egyike.
Köszönöm az észrevételedet, nagyon igazad van.
Javítottam a saját profilomban.
előzmény: Csilla hozzászólása, 2013. június 17. 17:03
Csilla
#2. 2013. június 17. 17:03
Ilyen emberre a kutyámat nem bíznám rá, nemhogy a gyerekemet.
Na, de apuka éppen jókor jött, és alaposan ellátta a boszorka baját, mint a mesében :)


Csak egyetlen kis észrevétel, ha nem haragszol meg Jánosom. Szerintem a "csaj" nem annyira szerencsés (inkább szlengben használatos) kifejezés.
Helyette megfelelőbb lenne pl. fehérnép, nőszemély, de még a perszóna is megállná a helyét, a nő tulajdonságai miatt.

Ettől eltekintve tetszett. Gondolom, megtörtént eset (?)
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek