VII. Győri Bornapok, Gasztronómiai Fesztivál és Tom Jones-koncert

Idén immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Győri Bornapok, bor-, borlovag és Gasztronómiai Fesztivál a megújult Széchenyi téren.

 

A pincészetek az ország szinte minden tájáról elhozzák legjobb boraikat, 61 borász és 2 pálinkás mutatja be portékáját az idei rendezvényen, melyet ma már az ország legjobb borfesztiváljai között tartanak számon. A jó hangulatról kiváló fellépők is gondoskodnak: Cimbaliband, az Emilio Band, Harmonia Garden és Myrtill, a vivat Bacchus és Kozma Orsi Jazz Quartet, a Kiskalász zenekar.

 

A fesztiválon borversenyek és bemutatók is zajlanak: Győr Város Bora választásra pénteken 11 órától kerül sor a La Maréda étteremben, délután pedig az Esterházy-palotában a borlaikusokból álló zsűri választja ki a Fesztivál borát. A kiegészítő programok közül kiemelkedik a Borászok Éjszakája az Esterházy-palotában. A különleges helyszín remek alkalmat kínál, hogy az érdeklődők nyugodt környezetben találkozhassanak a borászokkal és pincészetük zászlós borával. A zenével kísért esten a bemutatkozó pincészetek legkiválóbb zászlós borukat különleges borkorcsolyák társaságában kínálják az érdeklődőknek.

 

A nyári programok zárásaként Győr világsztárt fogad: a kisalföldi megyeszékhelyen a Városháza előtt augusztus 23-án este kilenc órától Tom Jones ad ingyenes szuperkoncertet, aki az idei nyáron egyébként több mint húsz helyszínen ad nagykoncertet, köztük Londonban, Luxemburgban, Monte Carloban és Malagában. Nevéhez olyan világslágerek kötődnek, mint a Delilah, She's a Lady, All You Need is Love, vagy a Sex Bomb. A győri koncerten az énekes kilenc zenész társaságában lép a színpadra, a szervezők az eddigieknél is több kivetítőt állítanak majd fel, így Tom Jones fellépése Győr főtéren is nyomon követhető lesz.

 

Borkai Zsolt, Győr város polgármestere az esemény sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Győrben az élet számos területét jellemzi az együttgondolkodás és a széleskörű összefogás, ezt a nyárzáró koncert is jól példázza. A koncert - folytatva az elmúlt évben megkezdett hagyományt - szintén egy összefogás eredménye, hiszen az önkormányzat kezdeményezésére számos győri cég támogatja a program létrejöttét.

 

 

VII. Győri Bornapok, Gasztronómiai Fesztivál:

Időpont: 2014. augusztus 21-24. (csütörtök – vasárnap)

Helyszín: Győr, Széchenyi tér

 

Tom Jones-koncert:

Időpont: 2014. augusztus 23. szombat, 21:00 óra

(esőnap: augusztus 24. vasárnap 20:00 óra)

Győr

 

 

 

 

Információ: www.gyor.hu, www.fesztivalkozpontgyor.hu

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek