Víg Mihály mesél a Balaton első kazettájáról

A legendás Balaton első kazettája, egy 1985-ös koncertfelvétel kerül terítékre a következő Lemezjátszó Classic-esten

 

 

 

A dalokról Víg Mihály, a máig aktív együttes gitáros-billentyűs-énekese mesél Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol a közönség a teljes anyagot is meghallgathatja.

 

 

A magyar underground egyik legfontosabb együttesét, a Balatont Víg Mihály és Hunyadi Károly hívta életre 1979-ben. A kezdetekben az alapítók saját szerzeményeiket, valamint Vető János és Kozma György verseket zenésítettek meg és adtak elő diavetítésekkel egybekötve. Állandóan változó kísérők (főként Európa Kiadó-tagok) társaságában léptek fel a csak rájuk jellemző szomorú rock'n'roll sanzonokkal. Végül az Európa Kiadóval közös 1986-1987-es turné után a Balaton beszüntette működését, egészen az 1991-es újjáalakulásig. Az első kazettájuk ugyanakkor csak 1992-ben jelenhetett meg.

- A hanglemezgyártó nem érdeklődött a kiadás iránt, így aztán kézzel másoltuk a kazettákat - idézte fel Víg Mihály. - A dalokat az Európa Kiadóval közös turnén rögzítettük, és a hivatalos megjelenésük 1992-ben volt a Bahia által. A kiadványok 2 és 5 ezer példány közt fogytak, ami manapság jó eladásnak számít, de akkor szerény példányszám volt.

A dalokról bővebben is mesél Víg Mihály december 6-án a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol a felvételeket meghallgathatja a közönség a Balaton frontemberével. Az est házigazdája Horváth Gergely lesz, a program a Lemezjátszó Classic-sorozat része.

Az eseményt a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében szervezik meg.

 

A Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/events/564257654683684?active_tab=about

 

 

Kép: Víg Mihály 1981


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!