Vélemény- Az eredet

Azt hiszem nekem itt a vége!

 

Megdöbbenek, és nem esik jól a változás. Öregszem talán, sőt biztosan, de itt egy pezsgő világot, egy szellemi műhelyt képzeltem el. Nos, ismét csalódnom kellett és a reklámok, promóciók semmi tömege vár. (Bocsi kínai karakteres billentyűm van, néha improvizálok.

Nem ezt vártam! Azt hittem valódi értéket kapok. Nem. Itt a nagy semmi van.

 

Hetek óta nincs egy jó írás! Sajnos nem tudom javítani, nem az én tisztem!

 

 

Lehet benéztem valamit, de azt hiszem nekem itt a vége!!!!

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
markusdeak
#18. 2017. május 26. 21:51
Példátlan aktivitásba kezdtünk. Ez jó.
Egyébként szeretjük a haikut, a verseket, krokikat és novellákat, vitákat.
előzmény: Fer-Kai hozzászólása, 2017. május 26. 21:13
Fer-Kai
#17. 2017. május 26. 21:13
Nem bűn, csak (némi) egyoldalúság.
Hiszen az is adás, ha közzétesszük a műveinket. Az már plusz figyelmesség, tiszteletadás, ha érdemben hozzászólunk mások írásaihoz. Figyelmesség figyelmességet szül, közömbösség pedig közömbösséget.

"Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek."

Művek beküldésével nekem viszont tényleg az a fő bajom, hogy rögtön kizárom magam a fontosabb pályázatokról.
Például küldtem be egy rövid mesét az Aranyvackor pályázatra. Ha most itt nem jut tovább a zsűrin, akkor még más pályázatokat is megpróbálhatok vele. Mindaddig, míg be nem küldöm ide...
Illetve vannak pályázatok, ahol nem számít az internetes megjelenés. Ezek általában a kevésbé jelenetős megmérettetések (sokszor csak a szerzők anyagi kihasználása). Előfordulnak kivételek. Például a Napkút kiadó Napút folyóiratába, az áprilisi számba, meghirdettek egy haiku-pályázatot "Rózsa" tematikával. Ebbe beválasztották három olyan haikumat is, amelyek szerepeltek már ezen az oldalon. Náluk nem volt kizáró ok az internetes megjelenés.
De a legtöbb komoly pályázatra, vagy komoly kiadókhoz bekerülni nem lehet, csak újnak számító művekkel...

Ha az embernek nincsenek már ilyen ambíciói, akkor persze nagyszerű lehetőség az internetes megjelenés is. Ha bebizonyosodik, hogy végleg nem érdekli a komolyabb pályázatkiírókat, kiadókat az, amit írok (rövidebb-hosszabb mesék), akkor persze nem fogok "kotlani" rajtuk.
Addig viszont "csak" haikuk várhatók tőlem (azokból viszont mostanság kevesebbet írok, márpedig csak akkor vagyok hajlandó rá, ha ihletett művek - nem agyszülemények).
Marad még, hogy hozzászólásokat írok, de ehhez is kell némi inspiráció, szellemi "izgalom".
előzmény: Hunter hozzászólása, 2017. május 25. 20:38
Eliza Beth
#16. 2017. május 26. 16:16
Mivel Balázs sem viszi már az oldalt, a szerzők-olvasók meg nem tudják, kit rejt a szerkesztőség aláírás, főleg, mivel többen is használjátok, jó lenne aláírni, éppen ki válaszolt. De ez is csak ötlet, mivel én tudom :)
előzmény: szerkesztőség hozzászólása, 2017. május 26. 13:41
szerkesztőség
#15. 2017. május 26. 13:41
Kedves Karola és Többiek!
Nem győzőm mindig hangsúlyozni, hogy a szerkesztőség nem főállású szerkesztő, újságírók gyülekezete. Főállás és kis- és nagygyerek, család saját brand felállítása mellett végezzük ezt a munkát. Lehetséges, hogy Balázs aktívabb volt, de mivel ő is családot alapít, építkeznek stb. így most mi csináljuk ezt, mert neki már nem fér bele az idejébe. Örülök neki, hogy leírtátok (főleg Hunter) a véleményét, mert látszik, hogy még van remény kis közösségünk felébresztésére. Minden építőjellegű kritikát szívesen olvasunk itt, de akár a szerkesztőségre küldött e-mail címre is. szerkesztoseg@tollal.hu
előzmény: hozzászólása, 2017. május 22. 11:39
szerkesztőség
#14. 2017. május 25. 21:43
Kedves Hunter!

Tudom, hogy nem írsz verse( pontosabban, hogy nem közölsz verset). Nem is a véleményed őszinteségében kételkedtem. Azt mindannyian tudjuk, hogy nem a magyar irodalom felülmúlhatatlan képviselői a Tollal-szerzők, ráadásul a talentumok sem egyformán osztattak ki közöttünk, ezért igyekszem mindenkit magához és nem másik szerzőhöz mérni. Ezért tartottam fontosnak a "Nem tisztem Hunter kritikáját értelmezni, de szerintem nem Rád gondolt a jó írások hiányolásakor" mondatot leírni. Azt a sejtésem közöltem Karolával, melyet a neki címzett hozzászólásoddal magad is megfogalmaztál: "Nem a Te írásaiddal van bajom." A maximalizmussal nincs mit tenni, az mindenkinek a maga keresztje, de nélküle meg minek írni.
előzmény: Hunter hozzászólása, 2017. május 25. 19:51
Hunter
#13. 2017. május 25. 20:38
Fer Kai!
Nem adtam és ez az én bünőm
4
előzmény: Fer-Kai hozzászólása, 2017. május 18. 19:25
Hunter
#12. 2017. május 25. 20:09
Kérdeztél, válaszolok!

Teljesen igazad van! Magam is önzö módon a saját irásaimmal foglalkoztam, és hozzá kell tennem, amit magam értéknek tekintettem, oda szóltam. Ez van! Vagy magam vagyok izlés nélküli, vagy pocsék kritikus vagyok. Válassz és elvállalom!
előzmény: Fer-Kai hozzászólása, 2017. május 18. 19:25
Hunter
#11. 2017. május 25. 20:05
Kedves Balázs!

Eszembe nem jut rombolni az oldalt!
Épp javitani szeretném a berögzült sztereotipiáktól.
Amig ezt a felületet nem tudjuk felpezsditeni mint szerzők, müvek szempontjábol,, addig ez marad.
előzmény: szerkesztőség hozzászólása, 2017. május 24. 19:51
Hunter
#10. 2017. május 25. 19:58
Kedves Karola!
Bocsánatot kéret itt mindenki előtt! Nem személyeskedni akartam! Nem a Te irásaiddal van bajom. A sematizmus és az önzés zavar. El sem olvasott irások (vélelmezem( alapján megy a kommentelés! Senki ne hallgasson, vagy dicsérjen a nevem miatt, olvassa el ezt a sz@rt, amit irtam és huzza le, ha valóban rossz!

Bocsi! Talán nyers voltam, de ezt állitsuk meg!
előzmény: hozzászólása, 2017. május 24. 20:24
Hunter
#9. 2017. május 25. 19:51
Jó Márkus!
Magam prózában utazom, nem írok verset.
Lehet talán maximalista vagyok, hiszen az írásaim nagy részét is utólag giccsnek látom, de ez a vélemény őszinte volt!
előzmény: szerkesztőség hozzászólása, 2017. május 24. 20:37
szerkesztőség
#8. 2017. május 24. 20:37
Kedves Karola!

Szó sincs kicsikarásról. Egyébként dicséretesen aktív vagy, ami a beküldött műveket illeti. Nem számoltam, de többszörösét teszi ki verseid száma az összes többi, mások által beküldött írásoknak, melyek közül néhányat nem fogunk megjelentetni. Nem tisztem Hunter kritikáját értelmezni, de szerintem nem Rád gondolt a jó írások hiányolásakor. Valóban jó lenne, ha többen írnának és sűrűbben változna az oldal, ezáltal minden szerzőnk gyakrabban jelenne meg.
Továbbra is várjuk verseid és legalább akkora örömöt jelent számunkra az oldalon lévő jelenléted, mint reméljük Neked is.

Barátsággal

Márkus
előzmény: hozzászólása, 2017. május 24. 20:24
szerkesztőség
#7. 2017. május 24. 19:51
Kedves Karola!

A hozzászólásokat az olvasók és a szerzőtársak írják, vagy nem írják. A magam részéről egyébként nem vagyok a kommentelés híve, de ez lényegtelen, ettől még a többiek aktívak lehetnek (lehetnének). Azt sajnálom, hogy közönyt érzel, nem vagyunk közönyösek.
Ahogy Hunter írta "Hetek óta nincs egy jó írás!". Sajnos ebben teljesen igaza van. Ritkán jönnek új írások, talán azért, mert "az is igaz, hogy sajnos sok pályázatnál az internetes publikálás is kizáró ok lett", ahogy kedves Fer-Kai barátunk gondolja. Persze nyilván más okok is vannak és nehéz aktivizálni az embereket.
A "reklámok, promóciók semmi tömege", ahogy Hunter fogalmazott egyrészt ajánlók, másrészt új olvasókhoz Szerzőkhöz?) is így jutunk el. A "reklámok, promóciók semmi tömege" által látókörébe kerültünk sok, a Tollalt addig nem ismerő érdeklődőhöz. Erről a lehetőségről a későbbiekben sem szeretnék lemondani.
A továbblépés érdekében minden javaslatot, ötletet örömmel várok!
előzmény: hozzászólása, 2017. május 22. 11:39
markusdeak
#6. 2017. május 18. 23:42
Kedves Hunter!

Azt kell mondjam, sok igazságod van és sok igazsága van Fer-Kai szerzőtársunknak is. Erről nagyon sokat lehetne beszélni, talán létrehozhatnánk egy fórumot erre a célra.
Sajnálnánk, ha abbahagynád!
Fer-Kai
#5. 2017. május 18. 19:25
Nem biztos, hogy szép dolog belerúgni egy szekérbe, amely nyikorogva, zötyögve próbál kátyúkon átkelni úgy, hogy nem is segítünk neki.
Valaha - többek között - azért ment jól a szekér, mert akik küldtek be írásokat, voltak olyan figyelmesen érdeklődők, hogy észrevételeket, véleményeket (vagy gratulációkat) írtak a szerzőtársak művei alá. Méltatták vagy (ritkábban) bírálták, tanácsokkal látták el az írótársakat. Volt párbeszéd.
Azután "elszaporodtak" az olyan szerzők, akik sohasem reagáltak mások írásaira. Olyanok is egyre többen lettek, akik már az ő írásaikhoz hozzászólókkal sem törődtek, válaszra sem méltatták őket. Így aztán a hozzászólók elnémultak, elkedvetlenedtek. Egy idő után a műveiket sem igen volt kedvül beküldeni (az is igaz, hogy sajnos sok pályázatnál az internetes publikálás is kizáró ok lett).

Így aztán a pezsgés ereje megcsappant.

És mondd, kedves Hunter, Te foglalkoztál-e eleget az írótársak műveivel (és lelkével)?
Adtál-e tanácsokat nekik, biztattad-e őket, észrevetted-e, örültél-e a fejlődésüknek?
Értékelted-e a szerkesztők munkáját, áldozatkészségét, amikor még jól ment a szekér?
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek