VADAK URA

****

 

A TBG PRODUCTION ÉS A SOPRONI PETŐFI SZÍNHÁZ
A TESLA MUSICAL ALKOTÓINAK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL BEMUTATJA:

 

VADAK URA - THE COVENANT
musical show
Író: Egressy Zoltán
Dalszövegíró, dramaturg: Müller Péter Sziámi
Zeneszerző: Sebestyén Áron
Rendező: Pataki András
Jelmeztervező: Zséli Csilla
Koreográfiák: Re-Production, Benkő Dávid, Benkő-Morvai Veronika 
Színpadi visual, LED kreatívok: Forward Productions csapata
Kreatív ötletgazda: Vona Tibor

 

Az előadás szereplői:

 

Békefi Viktória - Azuka

Budai Márton Zoltán - Kafa, Bódog

Czeglédi Ákos - Kafa, Bódog

Falusi Mariann - Wanda

Fekete Kovács Veronika - Azuka, Mira

Fésűs Nelly - Wanda

Füredi Nikolett - Szerafina

Gábor Anita - Mira

György Rózsa Sándor - Balkó

Imre Sebastian - Kafa, Bódog

Janza Kata- Wanda

Kisfaludy Zsófi - Szerafina

Kósa Zsolt - Alfréd, Gusztáv

Kristóf Dániel - Kafa, Bódog

Kovács Áron - Hektor

Magyar Viktória - Azuka

Makrai Pál - Alfréd

Mikola Gergő - Balkó

Ódor Kristóf - Agyar

Papp Attila - Agyar

Patonai Zsolt - Kafa, Bódog

Pesák Ádám - Agyar

Ragány Misa - Agonisz

Sánta László - Agonisz, Gusztáv

Savanyu Gergely - Hektor, Gusztáv

Simon Boglárka - Szerafina

Szabó Máté - Agonisz, Balkó

Szentmártoni Norman - Hektor

 

Premier hétvége: 2021. október 15-17., a megújult RaM Színház nagyterme
(Budapest, XIII. kerület Kárpát utca 23.).

Az előadás stratégiai együttműködő partnere a Magyar Természettudományi Múzeum.

A „Nikola Tesla - Végtelen Energia" alkotói a nagy klasszikus musicalek - Az Oroszlánkirály, A dzsungel könyve - értékteremtő hagyományait követve, látványos jelmezek, dinamikus dalok és koreográfiák, valamint élethű animációk segítségével mutatják be új, nagyszabású, egész estés, családi musicaljüket, Vadak Ura - The Covenant címmel.

A Vadak Ura musical történetének hatalmas erdejében az állatok nyolc klánba tömörülve élik békésnek tűnő mindennapjaikat. Az uralkodójuk azonban hirtelen eltűnik, az erdő egysége megrendül, a klánok meggyengülnek. Az állatoknak - ősi szertartás szerint - mihamarabb meg kell választaniuk az új vezérüket, a Vadak Urát. A klánok tanácsának három legerősebb tagja - a Medvék Klánja, a Farkasok Szövetsége és a Rókák Nemzetsége - pályázik a trónra, akik mindent bevetve, eszükkel, erejükkel, bátorságukkal, sármjukkal és ravaszságukkal küzdenek a vágyott hatalom eléréséért.

Müller Péter Sziámi dalszövegíró, dramaturg kiemelte:
"Állatos darabot eddig még nem írtam, de mindig nagyon szerettem volna. Agyar, Azuka, Szerafina és a többiek - a Vadak Ura karaktereire komoly munka és minőségi játék dalokat írni. Remélem, a nézők apraja, nagyja, hozzánk hasonló önfeledtséggel szórakozik majd az előadásokon."

Az alkotók szándéka szerint, a Vadak Ura egy szeretnivaló, kalandos, misztikus, katartikus pillanatokban bővelkedő, lenyűgöző musical show, amelyben az ének, a zene, a tánc, a költészet segítségével ötvöződik a hűség, a szerelem, a barátság, a szépség és a természet dicsérete. A Tesla musicalben megszokott nagyívű, felejthetetlen, fülbemászó slágerek ebből az előadásból sem hiányozhatnak. A Vadak Ura egy különleges, világszínvonalú musical show, magyar alkotók műhelyéből, melynek vizuális élményét 80nm tematikus térben megépített LED fal díszlet, látványos animációk és párját ritkító jelmezpark erősíti.
 
A mű alkotócsapata - Egressy Zoltán író, Müller Péter Sziámi dalszövegíró és dramaturg, Sebestyén Áron zeneszerző, Pataki András rendező, Zséli Csilla jelmeztervező, Vona Tibor kreatív ötletgazda, Vona Krisztián Tibor producer és a Re-Production koreográfusai - már számtalan alkalommal, sokuk utoljára a Nikola Tesla életét bemutatott nagyszabású musicalben, bizonyította tehetségét. A szenzációs musical ismét nagycsaládi szórakozást, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt garantált feltöltődést ígér. Az alkotók bíznak benne, hogy a Covid hosszú bezártsága után, a Vadak Ura kortól függetlenül nyújt majd mindannyiunknak élményekben gazdag kikapcsolódást.

Egressy Zoltán író elmondta:
"Ritkaság, amikor egy felkérés és valamiféle megfogalmazatlan belső késztetés találkozik. Ez rövid időn belül már másodszor történik meg velem, ugyanazzal az alkotócsapattal, amelynek minden tagja profi módon, szívvel-lélekkel dolgozik. Felnőtteknek is szóló mesét írni az igazság kereséséről, a szeretetről, az elfogadásról, lehetőség szerint érdekes figurákat teremteni, és azokat életre kelni látni nagy boldogság - remélem hasonlóképpen érzik majd a nézők is."

 


A TBG Production hitvallása, hogy produkcióival egyedi, különleges, felejthetetlen családi élményt kínáljon gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Céljuk egyedi, utaztatható, világminőségű előadások létrehozása magyar alkotók tollából. Fontosnak tartja a színvonalas, önfeledt szórakozást, amikor ünneplőbe öltözhet a lelkünk, a pozitív, életigenlő üzeneteket, amelyek feledtetik a problémákat.

Credit: Forrás: TBG Production

 

Video, trailer:
Credit: Videó: Gráf Péter/Graf Picture Forrás: TBG Produkció


https://www.tbgprod.hu/event/8/videos

 

https://www.youtube.com/watch?v=1lnpEIT51sw

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek