Újabb komoly nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje.

A díjazás azért is rendkívüli, mert a film 1 hónapja nyerte el a rendkívül rangos Nemzetközi Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját az Előadó művészeti filmek kategóriában

 

Újabb komoly nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje.

 

A 10. LOVIE AWARDS Esemény videó főkategória Bronz Lovie Award  és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.

 

A komoly presztízzsel bíró bronz Lovie Awardot és a közönség díjat a film rendezője, Szabó Stein Imre"vehette át "a Londonból közvetített virtuális  díjátadón november 19-én, ahol  az idei év legjobb, európai digitális alkotásait díjazták és ünnepelték. 

 

A Szabó Stein Imre által rendezett, Keller András, Gidon Kremer, a Kremerata Baltica és Concerto Budapest főszereplésével készült koncertfilm a Video: Events & Live Broadcasts, magyarul az  Esemény és élő közvetítés filmek kategóriájában   nyert, amelyet a nemzetközi zsűri a Bronz Lovie-díjjal jutalmazott. A 2 órás különleges koncertfilm  egyúttal a nemzetközi közönségszavazás győztese, a People's Lovie Award díj nyertese is lett.  A Concerto Budapest filmjét a világ 30 országából érkező 1000 pályamű közül választotta be a kategória döntőjébe a londoni székhelyű, a legjelentősebb, európai internetes tartalmakat mustráló verseny, a  LOVIE AWARDS zsűrije. A Concerto Budapest az ez évi nyertesek klubjában a CNN, a Gorillas, a Vogue, a Nature magazin, a Shell, a Spotify, a The Guardian, az MTV és a Sotheby's   társaságában foglal helyet.   A zsűri tagjai a rangos International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), a verseny szervezője jelöli ki. Idén többek között az énekes-dalszerző Imogen Heap, Dan Howell (danisnotonfire), az író-színész Stephen Fry, Vic Hayes („a wifi atyja"), Robin Chase (Buzzcar alapító), Alexander Ljung, a Soundcloud alapítója, valamint Corinne Vigreux (TomTom alapító) voltak a tagjai.

 

A díjazás azért is rendkívüli, mert a film 1 hónapja nyerte el a rendkívül rangos Nemzetközi Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját az Előadó művészeti filmek kategóriában.

 A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019 december 4-én a Müpában rendezett koncertjéből készült. A koncertfilmet, a MEZZO TV külön engedélyével, mintegy 220 ezer magyar néző is megtekintette az interneten, mielőtt a legjelentősebb nemzetközi zenei TV, a MEZZO TV műsorára tűzte. A film producerei Szabó Stein Imre, Dr. Edvi Péter és Keller Annie voltak.

 

A filmből itt lehet részleteket megtekinteni:

Intro:

https://vimeo.com/422354934

Weinberg: 21. (Kaddish) szimfónia

https://vimeo.com/462708600

 

 

A Concerto Budapest filmjének születéséről Szabó Stein Imre így nyilatkozott:

„A klasszikus zene szeret bezárkózni, ha filmes eszközökkel ezt a csoda szelencét ki tudjuk nyitni és filmes eszközökkel újrateremteni a csodát, az személyesen nekem is visszaigazolás, hogy érdemes bátran dolgozni, alkotni, feszegetni a határokat. Számomra az a tanulság, hogy egy filmes igényű zenei felvétel nagyságrendekkel több emberhez tud eljutni a világon, mint egy koncert.  Segít megteremteni a klasszikus zene új közönségét. Keller András átütő erejű vezénylése,  Gidon Kremer zseniális hegedű hangja és a Concerto Budapest szelleme nélkül persze a kép üres maradt volna. Két egy napon élőben felvett koncertből dolgoztunk. A Müpa 8 kamerás TV felvételi csapata mellé behoztam egy 4 kamerás filmes unitot, és a koncertfelvételeknél megszokott, hagyományos, deskriptív anyag helyett egy sokkal több vágással, a zene mozgását, születését, áramlását egy bátrabb, filmesebb anyagot akartunk létrehozni. "

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek