Törőcsik Mari előtt tiszteleg a jubileumi Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

****

 

 

 

Ötödik alkalommal rendezi meg a DUE Médiahálózat a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyét. Az edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A mostani Filmtesztben kiemelten foglalkoznak Törőcsik Marival, és megemlékeznek Jancsó Miklósról is. A játékba az elmúlt években 70 ezren kapcsolódtak be.

 

Ötödjére is elindította legnépszerűbb edukatív versenyét a Nemzeti Filmintézet támogatásával a DUE Médiahálózat. A háromfordulós játékba a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban. A szervezők külön kérdéssort állítottak össze Törőcsik Mariról, így tisztelegve az idén áprilisban elhunyt színészóriás előtt. Szintén feladványokkal emlékeznek meg Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőről, aki idén lett volna 100 éves.

A játékban bárki részt vehet, a tesztet 2022. február 15-ig lehet kitölteni. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek(C) applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető App Store-ból és a Google Play-ről. A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb 10 versenyző jut majd a döntőbe, ami 2022. március 4-én lesz az Újpest Rendezvénytérben. A fődíjat a nyertes választhatja ki egy kétszemélyes külföldi utazás, egy Xiaomi 11T Pro szupertelefon, vagy egy Samsung Galaxy Note 20 közül. A második és a harmadik helyezett jutalma egy-egy okostelefon lesz.

 

Bővebben:

www.due.hu, nagydiaktesztek.hu

 

Kép forrása: Fortepan  - Szalay Béla

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek