Természetében a sorsa

...ha nem sántikálna mindig rosszban..

 

Egyszer volt, hol nem volt, a kerek erdő közepén, volt egy erdei iskola.

Sokféle állatkölyök járt oda, mind magán viselve a fajtája természetét. Az ifjú sakál üvöltött, a zerge naphosszat rohangált, bölcs bagolyék fiacskája a könyveket bújta, és a rókaifjonc lopott. A vadnyúl csemetéje félénk volt, minden kis zajra összerezzent és eliszkolt nyomban, ha veszélyt szimatolt. Jó barátok voltak mindannyian, elfogadták egymás hibáit is, mint a barátok általában.

Egy napon a nyulacska egy kiscsirkét kapott játszótársnak. Nagyon örült új kis barátjának, mindenhova magával vitte, még az erdei játszótérre is, ahol szemet vetett rá az ifjonc rókafi, s mivel ez volt a természete, és ezt látta otthon is, ellopta azonmód. A nyulacska kétségbeesetten sírta el az anyukájának, hogy a róka magával vitte a tyúkocskáját. Arra számított, hogy nyúlanyó mérgesen felkeresi rókáékat, és visszaszerzi a kismadarát. De ő csak annyit mondott.

- Nem kell tenned semmit fiam. Majd az idő elrendezi. Meglátod, mindenkinek a természetében benne van a sorsa.

Siratta a nyulacska a tyúkocskáját, és nyúlanyó szavait nem tudta mire vélni, azonban előbb rájött az értelmére, mintsem gondolta volna.

 

Még alig kezdett el gömbölyödni a hold sarlója, amikor a rókafi újfent tyúkra fente a fogát, és az ember portájára merészkedett, de akkor nagy csattanással megfogta őt egy rókacsapda. Az alkonyi csendet a fájdalmas jajveszékelése verte fel. A sakál rémült üvöltésbe kezdett. A zerge elrohant. Bölcs bagolyék fiacskája jobbnak látta elrepülni. A nyulacska rémülten eliszkolt, de még hátranézett, és látta szorult helyzetében a rókát, amint közelít hozzá az ember. Megértette, mire gondolt nyúlanyó különös szavaival. Nem lenne ekkora bajban a rókafi, ha nem sántikálna mindig rosszban. De hát mindenkinek a természetében benne van a sorsa.

 

 

 

A kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hunter
#2. 2015. február 1. 08:21
A ragadozó létünkből fakadó lényünk nem bűn és nem hiba. Ragadozók és zsákmányok vannak csak. Mivel ember vagy, döntsd el melyik leszel és aztán akár üvölthetsz, vagy sírhatsz is.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Az elbizakodott egérke