Templom a dombon: Premier előtti vetítés Tompos Kátyával (2013.10.08.)

Október 8-án, kedden 18 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban a premier előtti Templom a dombon vetítést Tompos Kátya és Borbély Mihály minikoncertje, valamint a filmről szóló beszélgetés kíséri.

 


Az esemény pedagógusok és diákok számára egyaránt rendkívül kedvezményes, 600 forintos jeggyel látogatható.

 

A Templom a dombon az idei Sundance Filmfesztiválon megnyerte a Zsűri Különdíját, később pedig Berlinből, Szófiából, Wiesbadenből és Szarajevóból is díjjal távozott. A délszláv háború utóhatásairól és a megbékélésről szóló izgalmas thriller Szerbia 2014-es Oscar-nevezettje, mely sok nézőpontból keres választ arra, hogy van-e értelme jót tenni az életben, és túl tudunk-e lépni az évtizedes, vagy akár ezeréves ellentéteken.

 

Hasonló kérdések kerülnek középpontba a filmet követő Hősök vagy áldozatok? című beszélgetésen, ahol Müllner András, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék tanszékvezetője és Juhász József, az ELTE Kelet-Európa Története Tanszék tanszékvezetője lesznek meghívott vendégeink. A vetítést megelőzően az Amnesty International játékra invitálja a vendégeket a mozi előterében, hiszen ez a rendezvény lesz az első állomása a szervezet Összpont elnevezésű, budapesti középiskolások számára tartott emberjogi témákkal foglalkozó versenyének.

 

Az október 8-ai esemény részletes programja:

17.45 - Amnesty International játék az előtérben

18.00 - Tompos Kátya és Borbély Mihály minikoncertje a Díszteremben

18.15 - „Templom a dombon" filmvetítés a Díszteremben ('112)

20.15 - „Hősök vagy áldozatok?" beszélgetés Müllner András, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék tanszékvezetője és Juhász József, ELTE Kelet-Európa Története Tanszék tanszékvezetője részvételével

 

Az eseményre jegyet az Uránia Nemzeti Filmszínház pénztárában (1088 Budapest, Rákóczi út 21., tel.: +36-1-486-34-00, http://www.urania-nf.hu) lehet megvásárolni, pedagógus- vagy diákigazolvány felmutatásával rendkívül kedvezményes, 600 forintos helyáron.

 

A film október 10-től országszerte szerepel a mozik műsorán a Mozinet Kft. forgalmazásában.

 

 

Előzetes:

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek