Tekintsenek be a színfalak mögé!

Videósorozatot indít a Miskolci Nemzeti Színház

 

 

A miskolci teátrum izgalmas videósorozatot indít A deszka népe - Történetek a színfalak mögül címmel. Az epizódok során a nézők a színházi világ rejtett szegletébe leshetnek be. Olyan feladatköröket, munkafolyamatokat és kulisszatitkokat ismerhetnek meg, amelyek általában kimaradnak a reflektorfényből - pedig ezek a lételemei, mozgatórugói egy-egy előadásnak.

Ahhoz, hogy egy színházi előadás zökkenőmentesen tudjon lezajlani, rengeteg apró részletre kell figyelni, a legtöbb ezek közül a néző számára láthatatlan. A Miskolci Nemzeti Színház most ezeket a kulisszatitkokat mutatja be új videósorozatában. Az első epizódban Orehovszky Zsófia ügyelőt ismerhetik meg, aki az ügyelői feladatkör minden izgalmas részletébe beavat. A sorozat állandó riportere Varga Andrea színművésznő, az operatőr és vágó pedig Hajdufi Péter.

Az első rész már látható a színház Youtube-csatornáján, Facebook-oldalán, valamint Instagram-oldalán.

A második epizód ezen a hétvégén érkezik, ebben Szobonya Ferdinánd színpadi felügyelőt ismerhetik meg a nézők, aki megmutatja, mi is történik a színpadon (és felette) akkor, amikor a közönség nem látja. Figyeljék a színház fent említett közösségi oldalait a legfrissebb epizódokért!

 

Fotó: Éder Vera

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek