TÁVOL A VILÁG ZAJÁTÓL

Igazi klasszikus a mozikban

 

 

Ezen a héten ismét egy igazi klasszikust köszönthetünk a filmvásznon. Thomas Hardy regénye minden idők egyik legnépszerűbb könyve, 1874-es megjelenése óta többször is átdolgozták színpadra és filmre. A szép és szellemes Bathsheba alakja megihlette Az éhezők viadala szerzőjét, Suzanne Collinst is: Hardy hősnője nyomán nevezte el főszereplőjét Katniss Everdeennek. A TÁVOL A VILÁG ZAJÁTÓL (12) ezúttal Thomas Vinterberg (VadászatSzületésnap) rendező gyönyörű képein éled újjá, főszerepben Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen, Tom Sturridge és Juno Temple.

 

 

Batsheba (Carey Mulligan) független, erős, önfejű... és nagyon szép. Nem csoda, hogy aki látja, beleszeret. És az sem csoda, hogy ő maga nem tud választani az érte versengő férfiak között.

 

Először Gabrielt (Matthias Schoenaerts), a birkapásztort bűvöli el, és bár kölcsönösnek tűnik köztük a vonzalom, a nő nemet mond a házassági ajánlatra. De szerelmével üldözi őt a környék legjobb módú agglegénye, Boldwood is (Michael Sheen). A legvonzóbbnak pedig egy katona, Troy őrmester (Tom Sturridge) tűnik...

 

A választás nehéz: sok megpróbáltatás és öröm; vonzódás, hazugság, féltékenység kell hozzá, hogy Batsheba rájöjjön, ki az, akire igazán szüksége van.

 

Thomas Hardy, az Egy tiszta nő írójának egy másik regényéből készült a film, amely költőien és izgalmasan mutatja be a 19. századi Angliában a látszat mögött megbúvó sokféle szenvedélyt.

 

 

 

Főszereplők: Carey Mulligan, Matthias Shoenaerts. Juno Temple, Michael Sheen, Tom Sturridge. Fényképezte: Charlotte Bruus Christensen. Zene: Craig Armstrong. Látvány: Kave Quinn. Írta: Thomas Hardy, David Nicholls Rendezte: Thomas Vinterberg

 

Mozibemutató: 2015. június 11.

Eredeti cím: Far from the Madding Crowd

Színes, feliratos amerikai film

Műfaj: romantikus

Gyártó: Fox Searchlight Pictures

Játékidő: 119 perc

Korhatár: 12

Facebook:

https://www.facebook.com/MozICom

 

Előzetes:Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!