TANGO LIBRE - SZABAD A TÁNC (2013. március 21-től)

Színes, francia-belga-luxemburgi film

 

 

Rendezte: Frédéric Fonteyne

Forgatókönyv: Philippe Blasband, Anne Paulicevich

Fényképezte: Virginie Saint-Martin

Producer: Patrick Quinet, Claude Waringo

Vágó: Ewin Ryckaert

Szereplők: François Damiens, Sergi López, Jan Hammenecker, Anne Paulicevich

 

A tangó szabaddá tesz.

 

 

JC (François Damiens - Nathalie második élete) a szabályokat messzemenően betartó, gátlásos, kicsit szerencsétlen és nagyon magányos börtönőr. Hétköznapi ember, aki eseménytelen életet él, egyetlen társa egy tizenötéves, nagyjából mozdulatlan aranyhal. Egy argentin tangó tanfolyam és az ott megismert gyönyörű nő, Alice (Anne Paulicevich) viszont egy csapásra megváltoztatja az életét.

 

Még élénken él benne az előző esti tánc emléke, amikor másnap újra találkozik a nővel, de rendhagyó körülmények között: a börtön látogatótermében. Alice két bentlakóhoz jött: Fernand-hoz (Sergi Lopez - A faun labirintusa) és Dominichez (Jan Hamenecker), akik régi barátok és bűntársak. Az egyikük Alice férje, a másikuk a szeretője.

 

JC-t lenyűgözi a vágyait követő nő, és annak ellenére, hogy a börtön szabályai szerint tilos a bentlakók családjával ismerkedni, ő képtelen ellenállni a kísértésnek. Ami ártatlan tangónak indult, most fenekestől felforgatja az életét és merőben szokatlan édesnégyeshez vezethet.

 

A szenvedéllyel teli, tangóban és humorban egyaránt bővelkedő film a 2012-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon különdíjban részesült és megnyerte a Varsói Filmfesztivál fődíját.

 

Nemzetközi cím: Tango Libre

Gyártó: Liaison Cinématographique, Nord-Ouest Films

Hossz: 105 perc

Hang: Dolby Digital

Vetítési mód: 2K, Blu-ray

Kód: 22468

Országos bemutató: 2013. március 21.

Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

 

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek