SZOCIÁLIS EXPO 2010

A Szociális EXPO 2010 üzenete: a szegénység elfogadhatatlan, tegyünk ellene!

 

SZOCIÁLIS EXPO 2010

Időpont: 2010. november 11-12., csütörtök, péntek

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

1131 Budapest, József Attila tér. 4.

 

Szervezők: Szociális Szakmai Szövetség, Szociális Innováció Alapítvány

A belépés minden résztvevő számára ingyenes.

 

A Szociális EXPO 2010 üzenete: a szegénység elfogadhatatlan, tegyünk ellene!

A Szociális EXPO 2010 a Szociális Munka Napját kísérő országos rendezvény, amely 2008 óta immár harmadik alkalommal biztosít lehetőséget a szociális szakma és mindazon civil szervezetek, szociális intézmények bemutatkozására, akik sikerrel veszik fel a küzdelmet a nélkülözés és a kirekesztés ellen.

Az EXPO ráirányítja a figyelmet a szociális szakma felelősségére és innovatív lehetőségeire a szegénység elleni küzdelemben. A szociális szakma nem nyugodhat bele, hogy a nélkülöző, hátrányos helyzetű társadalmi rétegek helyzete tovább romoljon

A Szociális EXPO 2010 idén is több mint 1000 négyzetméteren - kerekasztal-beszélgetések, workshopok, konferencia-előadások - formájában kerül megrendezésre az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Több, mint 40 civil szervezet állítja ki szociális „termékeit", szolgáltatásait az épület aulájában. A felvetett témák, jó példák rámutatnak arra, hogy a szociális problémák kezelése csakis a társadalom különböző rétegei és a különböző területekről érkező szakemberek széleskörű összefogásával lehetséges.

A Szociális EXPO 2010 rendezvényen azok a szervezetek képviseltetik magukat, akik munkalehetőséget teremtettek, adósságkezeléshez nyújtottak segítséget, vagy a szociális gazdaságban értek el az utóbbi időben kimagasló eredményeket. Bemutatkoznak azon  gyermekházak, esélyházak, családi napközik, családsegítő központok, hajléktalanokat ellátó intézmények, bentlakásos otthonok is, akik fáradhatatlanul küzdenek nap mint nap a szegénység ellen. 

A Szociális EXPO 2010 interaktív: a szakma képviselői mellet az érdeklődő látogatók is bekapcsolódhatnak a programokba, melyeket kulturális műsorok, előadások, performanszok is színesítenek.

A Szociális EXPO 2010 a társművészetek és társterületek segítségével a szegénység sokarcúságára és a kitörés lehetőségeire hívja fel a figyelmet, míg a workshopokon nemcsak a civil érdekvédelmi szervezetekkel, hanem az érintettekkel is találkozhatunk majd.


Ízelítő a
programokból:


-  A Szociális Szakmai Szövetség szakmai díjának átadása

- A „Tíz év múlva" című dokumentumfilm ősbemutatója (a Salamon András vezette Magyargéci Roma Filmiskola alkotóközösségének filmje)

- Roma kerekasztal Daróczi János moderálásával és Balog Zoltán Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság államtitkára részvételével

 

- Felzárkóztatási lehetőségek bemutatása: földprogramok, szociális szövetkezetek, oktatási projektek.

- Szeretetszolgálatok bemutatkozása (Református, Evangélikus, Oltalom Karitatív Egyesület. Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt, Katolikus Karitász, MAZS Alapítvány)

- Új szakma a szociális területen:  tapasztalati szakértők bemutatkozása

 - Kitörési lehetőségek a szakképzés és a felnőttoktatás segítségével

- Hátrányos helyzetű kistérségek egyedi jó példáinak bemutatása - például Encs, Besence

- Nemzetközi források a magyar szociális ágazatban (a Norvég Alap, a Svájci Alap, a SozialMarie bemutatkozása)

- A szociális szakma módszereinek és szolgáltatásainak megújítása

- A fogyatékosügy helyzete és érdekvédelme ma

- Szociopoly  - a nélkülözés társasjátéka


A részletes programról a www.szocexpo.hu, a www.3sz.hu, valamint a www.szia.org  honlapon tájékozódhatnak.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Koncz Gábor újabb díjat kapott!