Számos érdekes programmal várja látogatóit ezen a héten is a Déri Múzeum

****


Elefántfogó sétaPorkoláb Gyöngyi társadalmi-kulturális mediátor, produkciós vezető, CSAK Design rendhagyó tárlatvezetése május 25-én 17 órakor indul az Elefántfogó című időszaki kiállításban, a Debreceni Irodalom Házában.

 

A tárgyak lázadása 
Szimultán tárlatvezetés kezdődik május 26-án 17 órakor az „egyediLEG" azaz a múzeum legjeinek kiállításában. A tárlatot készítő muzeológusok a Zoltai Lajos Teremben maguk mesélnek a különös, érdekes tárgyak történetéről, jelentőségéről.
A Régészet Napja

 

Misztikus programmal teszi emlékezetessé a jeles dátumot a Déri Múzeum. A túlvilág, azaz A Csillagos ég lakói-ról hallhatnak izgalmas tárlatvezetést a látogatók május 27-én fél 5-től és május 28-án 11 órától, dr. Hajdu Zsigmond régésztől. Ugyancsak különleges élményben lesz része azoknak, akik május 27-én 10 vagy 14 órától, illetve május 28-án 10 órától ellátogatnak egy, a város határában jelenleg folyó ásatáson. Indiána Jones-szal talán nem futnak össze, de valódi ásatást láthatnak, igazi régészek vezetésével! Az érdeklődők így bepillanthatnak a kulisszák mögé s a lelőhelyen előkerült őskori és Árpád-kori nyomok segítségével megismerkedhetnek a térség több ezer éves történelmével is. További részleteket a múzeum közösségi oldalán találnak az érdeklődők-akiket nagy szeretettel várunk a programokra! 

 

Fotó: Régészet Napjához illusztráció egy korábbi ásatásról!

 

 

A programokra mindenkit örömmel várunk!

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek