SUSHIÁLMOK

Színes, feliratos amerikai film

 

 

Rendezte: David Gelb

Fényképezte: David Gelb

Producer: Kevin Iwashina, Tom Pelligrini

Vágó: Brandon Driscoll-Luttringer

 

 

A 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono élete elevenedik meg a megkapó dokumentumfilmben. A sushikészítés tudományát megtanította fiának, de a világ egyik legdrágább, három Michelin csillagos éttermében Jiro még ma is aktívan dolgozik.

 

A Sushiálmok olyan ember portréja, aki szakmájában nem fogad el semmilyen kompromisszumot. Egész életét a munkájának és a maximalizmusának rendelte alá és ezzel világhírű éttermet épített fel, amely a legszőrösszívűbb éttermi kritikusok elismerését is kivívta. Tartása, életpályája és megalkuvásmentes életszemlélete nemcsak példaként szolgálhat sokaknak, de alapvető kérdéseket vet fel az emberi boldogsághoz vezető utakról.

 

David Gelb számtalan fesztivált megjárt, gyönyörű képekkel és Philip Glass (Az órák, Kundun) remek zenéivel aláfestett műve nem csak egy rendkívüli ember portréját vázolja fel, de sokat elmond a japán társadalomról és kultúráról is.

 

A Sushiálmok az elmúlt évek egyik legünnepeltebb dokumentumfilmje, melynek a kritikákat összegyűjtő rottentomatoes.com oldalon 99% a tetszési indexe!

 

 

Eredeti cím: Jiro Dreams of Sushi

Nemzetközi cím: Jiro Dreams of Sushi

Gyártó: Preferred Content

Hossz: 81 perc

Hang: Dolby Digital

Vetítési mód: blu-ray

Kód: 92285

Országos bemutató: 2012. december 20.

Forgalmazó: Mozinet Kft.

 

Korhatár: Korhatárra tekintet nélkül megtekinthető.

 

YouTube előzetes


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!