Stephen King után szabadon: Az

Elöljáróban el kell mondanom, fiam fővárosi lakásával kapcsolatban én vagyok a non stop ügyintéző.

Stephen King után szabadon

 

Az

Elöljáróban el kell mondanom, fiam fővárosi lakásával kapcsolatban én vagyok a non stop ügyintéző. Ő dolgozik, ezért én, a „mobil” nyugdíjas vállaltam, hogy a szolgáltatók vonatkozásában - lett légyen mérőcsere, óraleolvasás, konvektor ellenőrzés, stb. - mindenkor helyt állok.

Fiam értesítést kapott, hogy ekkor és ekkor - pontosabban, 08.00 és 12.00 óra között - jönnek ellenőrizni „az”-t.

Mivel az adott napon egyéb intéznivalóm is akadt, csak 09.00 órára érkeztem meg a szóban forgó lakásra. Már akkor be volt dobva a postaládába az üzenet: itt jártak az ellenőrök, senki nem nyitott ajtót, tovább mentek, legközelebb két hét múlva várhatjuk a látogatásukat 10.00 és 14.00 óra között.

Időm volt, na meg „mérgem” is, hát nem hagytam annyiban a dolgot. Az ellenőrzés keretideje még nem telt le, így körülnéztem a lakótelepen, hátha rábukkanok az ellenőrre, és meginvitálhatom a lakásra.

Mit ad isten, percekkel később össze is futottam a szakemberrel, amint éppen a szomszéd házból jött ki, dolga végeztével. Szépen megkértem: ugyan jönne már vissza a húsz méterrel odébb levő lakáshoz, ami ráadásul földszinten van, és végezné el a szükséges ellenőrzést.

A legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta, ő már az elektronikus jegyzőkönyvet lezárta, a kódot nem törheti fel, várjam meg a következő alkalmat, a két héttel későbbi időpontot.

Hiába volt a kérlelés, a szép szó, hogy vidékről jöttem fel, kizárólag „az” miatt, az ellenőr hajthatatlan volt, nem jött vissza a lakásra, hogy megnézze. Pedig jócskán benne voltunk még a „keretidőben”, hiszen nem pontosan 08.00 órára jelezték az ellenőrzés időpontját, hanem 4 órán belül.

Két hét múlva ismét felutaztam vidékről, és - okulva a korábbiakból -, már fél órával a jelzett ellenőrzés időpontja előtt, a lakáson csücsültem, hogy „az”- a megfelelő, éves ellenőrzésben részesülhessen.

Konkrétan, előbb ültem, majd a várakozás idejét elviselhetőbbé téve, olvastam, végül ledőltem a kanapéra. Okkal, joggal álmosodtam el, mivel az ellenőrök csak 3 és fél óra múlva érkeztek meg.

Beléptek a lakásba, körülnéztek az előszobában, bemondásra tudomásul vették, hogy csak két, utcára szellőző gázkonvektorunk van, majd aláíratták velem a jegyzőkönyvet, hogy ott jártak.

„Az”-t nem keresték. De nem is találták volna, hiszen ők működő kéményt jöttek ellenőrizni,  nekünk pedig „az” nincs…

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Koncz Gábor újabb díjat kapott!