Reality (Reality)

A film a 2012-es cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt, s a zsűri nagydíját kapta.
Luciano nápolyi halárus, aki szerény jövedelmét különböző trükkökkel igyekszik kiegészíteni. Szeretetreméltó, jó kedélyű fickó, aki soha ki nem hagyna egy alkalmat sem, hogy szórakoztassa vevőit vagy számtalan családtagját. Egy nap családja felbiztatja, hogy jelentkezzen a Big Brother műsorába. Onnantól csak a valóságshow-ba való bekerülésre koncentrál, de lassan a valóság teljesen átalakul számára.
A film a 2012-es cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt, s a zsűri nagydíját kapta. A rendező előző filmje a Kino első nagy sikereként vetített Gomorra című maffiafilm.
A Reality premier előtti bemutatója az Olasz Intézet által szervezett MittelCinemaFest-en lesz a Puskin moziban, november 5-én. A vetítésen jelen lesz a film egyik szereplője, a Michele-t alakító Nando Paone. A főszereplő Lucianót játszó Aniello Arena sajnos nem lehet jelen, mivel jelenleg is több évtizedes börtönbüntetését tölti, amelyet maffiatagként, kettős gyilkosságért kapott még 1991-ben. A rendező, Matteo Garrone a börtönszínházban akadt rá az ítélet óta új életet kezdett Arenára.

 

Olasz vígjáték, 2012, 115'

 

Szereplők:
Aniello Arena Luciano
Loredana Simioli Maria
Nando Paone Michele
Rendezte: Matteo Garrone
Bemutató: 2012. 11. 05.
Forgalmazó: Szuez Film Kft
12 éven aluliaknak nem ajánlott! - ezt az NMHH rendeletnek megfelelően kérjük feltüntetni a filmről szóló ajánlókban is


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek