RD-Vigyázz Ricsi, karmolok!

Hogy ezek a férjek mire képesek???Hédike megelégelte a műkörmös szalon ballépéseit, ahova jó pár hónapja járt. Már nem tudott újat mutatni kis kacsóinak a manikűrös lányka. Itt az ideje, hogy elpártoljon tőle, és keressen valami ütős szalont, hogy az ő körme messze földön a leg-leg legyen.

Épp ezen irányú keresésének hevében találkozott egy barátnőjével, akinek rácsodálkozott köröm, azaz inkább karom különlegességeire, melyek szinte elvakították.

- Micsoda trendi a körmöd!- meredt rá a hegyesített önvédelmi eszköznek is beillő remekekre.

- Ki követte el e gyönyört? - Tapadt rá barátnőjére.

- Ricsi a körmösöm. Ajánlhatom Neked is. Édes a fiúka. Csodákra képes. - válaszolta a lány.

Pár perc alatt már be is ütögette mobiltelefonjába a számára kincset érő számsort, s alig bírt magával, hogy mihamarabb bejelentkezhessen a fiúhoz.

A Pláza flaszterét koptatva azon járt kis buksijában eszecskéje, ki is lehet ez a Ricsi. Műkörmös. Hmm. Eddig nem is hallotta, hogy eme szakmát férfiember művelné, valahogy elképzelhetetlennek tartotta. Átvillant az agyán, valószínűleg „lányoska" srác, amolyan „Kristófos" a VIVA-ról, tehát nem egy feminista alkat. Eljátszott gondolattal, és megpróbálta lelki szemei elé varázsolni Ricsikét. Vékony, szőke srác, selyem, feszes pólóban, lányos gesztikulációval, cuki kis sminkkel a szemén, és persze valamiféle extrém körmökkel.

Leült egy padra, és már tárcsázta is a kincsnek megélt számot. A vonal túloldalán egy átlagos férfihang megadott két időpontot, Hédike természetesen a korábbit választotta, majd zavartan lenyomta a piros gombot befejezve ezzel a beszélgetést.

Két nap választotta el álompraclijától.

Egyszerű, inkább sportos szerelésben jelent meg a megbeszélt időpontban. Belépett a szalonba, ahol ezelőtt még nem járt. Egy modern fodrászüzletben találta magát. Kellemes fény fogadta, sejtelmes illatot permeteztek a figarók a hajkölteményekre. Tekintete körbe szaladt a helyiségen, keresve az elképzelten vékonydongájú Ricsikét. Tétovázását felismerve odalépett hozzá egy magas, kisportolt felépítésű, borostás pasi, és mély hangon kérdezte tőle:

- Bocsánat kisasszony, Ricsit keresi?

- Iiiiigggeeennn, azt hiszem. - válaszolta meglepetten arra gondolva, hogy nem mindegy ennek a három ajtós szekrénynek, hogy ő kihez jött? Persze lehet, hogy ő itt a biztonsági őr.

- Jöjjön velem- kérte a férfi, és elindult előre a helyiség végében lévő ajtó felé. Beléptek egy szobába, ahol egy asztal állt a műköröm készítési kellékek repertoárjával. A kellemesen narancsos falakon csodás körömfotók sorakoztak. Az asztal mindkét oldalán egy-egy forgószék árválkodott.

- Parancsoljon, foglaljon helyet- kérte a pasi Hédikét.

Bizonytalanul letette a táskáját a sarokban lévő puffra, majd elhelyezkedett a székben, várva, hogy mikor bukkan elő Ricsike. Legnagyobb meglepetésére kísérője szembe vele elhelyezkedett az asztal másik oldalán a székre.

- Kérhetem kis kacsóit?- szólt a férfi.

Hédike meglepetésében, szinte megpördült a székben. Ekkor esett le kicsinyke agyában az a bizonyos tantusz. A díjbirkózó alkat nem más, mint Ricsike, a műkörmös, aki látva a lányka tátott száját, nevetve bemutatkozott:

- Ricsi vagyok a műkörmös, korábban kamionsofőr. Látom, nem rám számított. Elöljáróban csak annyit, a lányokat szeretem,- kacsintott Hédikére, aki szemmel láthatóan megnyugodva adta oda kacsóit, hogy elkezdődhessen a csoda.

 

Jó kétórai csevegés után Hédike teljes képet kapott Ricsi műkörmössé válásáról, mely eleinte kényszer pályának látszott, mivel kedvese szülei a kellékek forgalmazásával foglalkoztak, így indult eme üzletág, s ezt Ricsi profi szintre emelte fantasztikus kreativitásával.

A remekmű is elkészült, csillogtak-villogtak a karmok. Így még eddig senki sem szabta tökélybe Hédike ujjacskáit.

 

Teljes megelégedéssel hagyta maga mögött a szalont, Ricsivel máris egy következő időpont leegyeztetése után. Szemében a mester kacsintása vibrált, és alig várta, hogy a barátnők kereszttüzében megtarthassa különleges beszámolóját szaporítva Ricsi kíváncsi kuncsaftjainak számát.

Legjobb barátnőjének persze nem árulta el a fiú valódi énjét, csak annyit mondott magában:

- Lesz Neked még nemulass! - és ugyanazt a huncut, sokat sejtető kacsintást utánozta, amit Ricsitől kapott, majd odacsúsztatta a lány kezébe a kincset érő időpontot. A lány szeme hirtelen óriásira kerekedett, szinte a lélegzete is elállt, ahogy rápillantott a papírocskán lévő telefonszámra.

- Hisz ő a férjem, Ricsi! Hogyhogy ő???? Még hogy körmöket festeget???? Ez hihetetlen! Ez valami vicc??? - és sietve tárcsázta férjurát...

 

Budapest, 2010. 08.30.

 

Farsang Zsóka

 

 Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Báró von Shenczky
#14. 2013. április 22. 06:45
Jól jön ilyen korareggel egy kis vidámság. Köszi! :)
phedike
#13. 2011. április 15. 08:58
Hédike :)
Kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbálom a műkörmöt. Meggondoltam magam. :)
előzmény: Mimmy hozzászólása, 2011. április 14. 15:59
Tara Scott
#12. 2011. április 14. 20:40
Szegény, de csúnyán "megbukott". Remek kis történet. Jól szórakoztam, köszönöm szépen. Gratula!
Üdv: Tara
Mimmy
#11. 2011. április 14. 15:59
Mert mi a neved?
Köszönöm a gratulációd.
előzmény: phedike hozzászólása, 2011. április 12. 09:57
Mimmy
#10. 2011. április 14. 15:53
Nagyon jól esnek szavaid, köszönöm. Én is szeretettel üdvözöllek.
előzmény: Mara hozzászólása, 2011. április 13. 13:45
Mara
#9. 2011. április 13. 13:45
Élvezettel olvastalak. Szeretettel üdvözökkek
phedike
#8. 2011. április 12. 09:57
Ritkán találkozom a saját nevemmel írásban. Így eléggé borzongató volt.
Különösen ez a rész:" Ekkor esett le kicsinyke agyában az a bizonyos tantusz." :)
Gratulálok az íráshoz!
Mimmy
#7. 2011. április 7. 20:53
Köszönöm, szeretem olvasóim mosolyra fakasztani, nevetni, és nevettetni nagy kincs, édesapám hagyatéka.
előzmény: kréker hozzászólása, 2011. április 7. 19:06
kréker
#6. 2011. április 7. 19:06
Szellemes írásodhoz gratulálok!
Mimmy
#5. 2011. április 6. 21:39
Bizony, bizony. Köszönöm.
előzmény: Answer hozzászólása, 2011. április 6. 21:32
Mimmy
#4. 2011. április 6. 21:38
Valós a történet, a zárást egy kicsit huncutabbra vettem. Köszönöm véleményed.
előzmény: Eliza Beth hozzászólása, 2011. április 6. 19:19
Answer
#3. 2011. április 6. 21:32
Szerepcserés világban élünk.
Gratulálok!
Eliza Beth
#2. 2011. április 6. 19:19
Ez jó volt! És tényleg megtörtént?
Hozzászóláshoz jelentkezz be!