RD -Csalfa parfüm

Lágy tapintású Armani zakóját laza mozdulattal leeresztette az íróasztal előtti tárgyaló kanapéra, majd lassan, nyugodtan beleereszkedett a fekete bőrborítású főnöki forgószékbe...

 

Kollégám, Gábor, elhatározta, hogy kezébe veszi az események irányítását. Pénzügyi tanácsadóként elemzésekkel látja el spóroláshoz eddig nem, vagy csak részben szokott honfitársait.

Csütörtök délután hősünk a főnöknő különleges kegyeltjeként, távollétében teljes mellszélességgel birtokba is vehette pazar irodáját, hogy minden külső zavaró tényezőt kizárva végezhesse a következő heti tárgyalás tervezését.

Gábor negyvenes éveiben járó, női szemeket igencsak magára fordító sármjával, elegáns öltönyeivel, (ami persze munkahelyén alapkövetelmény), határozott temperamentumával, és nem utolsó sorban szexi parfümjeivel kedvelt kollégává tette őt.

Lágy tapintású Armani zakóját laza mozdulattal leeresztette az íróasztal előtti tárgyaló kanapéjára, majd lassan, nyugodtan beleereszkedett a fekete bőrborítású főnöki forgószékbe, hogy megkezdje áldásos tevékenységét. Az asztalt pár perc alatt ellepte a nevek, címek, telefonszámok sokasága, majd mellé csúsztatta time menedzserét, és a vezetékes készülék kagylóját fülére forrasztva elkezdődött a véget nem érő diskurzus. Közben testtartását folyamatos vibrálás és pulzálás kísérte. Ha valaki eme mozdulatsort értékelni tudná, egyből kiolvasná belőle, hogy kinek, mit, és miért mond. Gesztikulációi ebben a folyamatos lüktetésben groteszkül hatottak.

A naptár lapjai lassan beteltek. A Nap aranyfüstje lassan a horizont alá költözött, jelezve az idő múlását. Gábor a kagylót visszahelyezte a készülékre, majd egyet pördült a székben, s kinyújtóztatta üléstől elzsibbadt lábait. A termés tizenöt leegyeztetett tárgyalási időpont a következő hétre. Önmagával teljes megelégedettségben vállára terítette zakóját, kétszer ráfordította a kulcsot az iroda ajtajára, s megnyomta a lefelé utaztató lift gombját.

 

A fekete Mazda megállt a garázslejárón. A kert felöli ajtón lépett a lakásba, ami egyenesen a konyhába vezetett. Tudta, hogy kedvese kulináris élvezetekhez juttatja, mint majd minden este. Érzékelőit átlengte a keleti illatvarázs, tudta, ma a fűszereké a főszerep. Kedvese, Zita, kipirult arccal fogadta, csipkés köténykéje alól rózsaszín combjai titkon kivillantak. Gábort valami megfoghatatlan nyugalom szállta meg, s tudta, a vacsora egy szerelmi vallomás, mely után a hálószoba rejtelmeibe kalauzolhatja a vacsora alkotóját.

Kedvese határtalan örömmel egy lágy csókot lehelt Gáborunk fülére, pont arra, amit órákig csak a telefonkagyló csókolhatott, de bár ne tette volna.

- Mi ez a fertelmes női parfümillat rajtad? - kérdezte a lány szinte eltorzult arccal.

- Micsoda? Parfüm? Én nem érzek ilyesmit. - válaszolt kollégám megrökönyödött arckifejezéssel.

- Ne is tagadd, nővel voltál! - csattant ki ismét Zita.

- Tudtam is én, hogy egy telefonnak is lehet neme? - mely kérdéssel próbálta humorral enyhíteni a helyzetet Gábor.

A lány ismét odafordult kedveséhez, és egyre erősebb szuszogás közepette szagolgatta végig, szinte az egész testét.

- Na, ebből már elég! - fortyant fel hősünk is, elejét véve a további kérdezősködésnek, gyanúsítgatásnak.

- A főnöknőm telefonját használtam, és ő elég erős parfümökkel permetezi magát szinte óránként, s közben folyvást telefonál. Csak erről lehet szó. Inkább örülhetnél, hogy hoztam Neked is belőle egy kis illatmintát. Ha jobban keresgélsz, kaphatsz szemránckrémet, és krémpúdert is. - Tette hozzá a szokásos, sármos mosollyal a szája szegletében.

 

Pár nappal később egy munkahelyi estélyen Zitát bemutatta főnöknőjének, aki elnézést kért az illatosított telefon miatt. A főnöknő táskájából egy kis üvegcsét csúsztatott a lány kezébe, melyben az ominózus parfüm lapult.

 

A következő csütörtökön Gábor a nagyfőnök, Viktor irodáját vehette bérbe. Este, amikor hazaért, Zita szokás szerint belecsókolt a fülébe, de bár ne tette volna.

 

- Mi ez a fertelmes parfümillat rajtad? - kérdezte eltorzult arccal.

- Te! Hiszen ez férfi parfüm!!! - tette hozzá.

S kitört belőlük a nevetés....

 

 

 

 

 

2011.07.29. Mimmy

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Balage
#6. 2011. szeptember 6. 15:36
Ez nagyon jó!
Megmosolyogtattál. :D
Grat!
janos
#5. 2011. augusztus 2. 21:26
Való világ minden megeshetik benne.
Minden nap történik ilyen .
Jóóó!
Grat! János
agnes-senga
#4. 2011. augusztus 2. 16:01
Ez igazán szellemes! Nagyon jóóó! Tetszett! szeretettel
Eliza Beth
#3. 2011. augusztus 2. 15:49
A féltékenység netovábbja... már egy telefonkagylóra is :-))
Juhász Kató
#2. 2011. augusztus 2. 13:35
Jó kis életből vett történet.
Érdekes, - hasonló témájú írást küldtem
legutóbb én is.
A parfümmel vigyázni kell, mert sok bajt
okozhat.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!