RD- Angyalok márpedig léteznek

"A sokaság lassan ocsúdott csak fel, mintha egy varázslat láthatatlan arany fonalai szakadoztak volna szét."

 

A folyón aranysugárral ringatózott a délutáni napsugár. Lágy szellő simogatta, borzolgatta a víztükröt, melyben sirályok csodálták tollaikat, miközben kecsesen csobbantak a hullámokra.

 

Kerékpárosok serege lepte el a parti sétányt. Gyerekek szüleikkel különleges bicaj-költeményeikkel kápráztatták el az arra sétálókat, fiatal srácok barátnőikkel kuncogva tekertek, fürdőzve a tavaszi fényárban. Odébb iskolás lánykák nevetgéltek, messzebb idősebb pár tandemmel érkezett.

Az ő napjuk a mai, kerékpárosok napja. A parti sétányon pihentek, uzsonnájukat elköltve egyre többen.

Egyszer csak furcsa moraj, talán inkább zümmögés áradt szét a sokadalom felett. Mindenki az eget kémlelte. A hegyek felől messze, alig kivehetően két sárkányrepülő közeledett a folyó felé. Lassan, elegánsan ereszkedtek lefelé. Már valamelyest kivehetőnek tűnt alakjuk, egyiken egy fiú, másikon egy lány irányította a lentről még parányinak tűnő szerkezetet. Fehér ruhájuk, mint egy kisebb kondenzcsík selymesen lebegett mögöttük.

Ahogy közeledtek, mintha nem is sárkányrepülőn ülnének...Mintha szárnyukkal egyensúlyoznának..igazi, valódi, tollakból mesterien munkált remekekkel szelték az étert. Hirtelen elnémult a lenti sokadalom, minden szem rájuk szegeződött, minden száj tátva maradt. Megállt az idő, a bringások mozdulatlanságba burkolóztak, moccanni sem mertek, nehogy elriasszák a két angyalt, mert azok voltak minden bizonnyal, hisz mások nem lehettek. Ők ketten ott a légben összefogózkodva úsztak a légben a folyó felett, ahol még a sirályok sem mozdultak. Valamiféle megfoghatatlan organza homálya tette még valószínűtlenebbnek e jelenséget, mit emberi szemmel, és ésszel fel sem tudtak fogni a bámészkodók.

A kér fiatal hihetetlen lassan, méltóság teljesen ereszkedett alá a fodrozódó vízfelületre, majd megálltak a vízen, mely lágyan ringatta mozdulataikat, és kisétáltak az elakadt lélegzetű közönségük közé, akik még ekkor sem mertek mozdulni, mintha valamilyen különleges pillangók, vagy madarak mozdulatát vigyáznák. Szél sem lebbent, hang sem hallatszott. A lány, és a fiú végigsétált a biciklisek között, épp, hogy megérintve őket, akik még ekkor sem mozdultak, majd ahogy jöttek, olyan légiesen, és álomszerűen, felemelkedtek, és repültek el ugyanabba az irányba, amerről érkeztek.

A sokaság lassan ocsúdott csak fel, mintha egy varázslat láthatatlan arany fonalai szakadoztak volna szét. Nem merték hinni, amit láttak, s kérdezgetve mondogatták egymásnak:

-Láttad? Láttátok? Angyalok voltak ugye? Hihetetlen. Nemcsak álmodtunk? De ennyien? Ez lehetetlen...

 

A közeli templom tornya hajnalt ütött. Csak lassan tértem magamhoz. Szobám ablakán bekacsintott az első napsugár. Kerestem az előbb még mellettem ölő biciklis társakat. Ekkor értettem meg, hogy az álommezők lovagjaként találkoztam a két angyallal.

 

Délelőtt kisétáltam a folyó partra. Aranysugárral ringatózott a délutáni napsugár. Lágy szellő simogatta, borzolgatta a víztükröt, melyben sirályok csodálták tollaikat, miközben kecsesen csobbantak a hullámokra.

 

Az angyalok köztünk, bennünk élnek.

 

                                                                                            Mimmy Clein

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Answer
#11. 2014. január 19. 11:37
Most is jó volt olvasni!
Szeretettel. Answer
janos
#10. 2014. január 19. 08:10
Most megint olvasva írásodat, elképesztően jól éreztem magam veled. Osztozom Balage-val, tényleg nagyon szépen írsz. Szavaid simogatták a lelkemet.Jól kezdem a napomat általad. Ha szabad akkor puszi ha nem akkor is puszi.
Grat!
Balage
#9. 2011. június 14. 19:16
Mimmy, te egyre szebben írsz!
Szívből gratulálok képeidhez. Lenyűgöztél!
Grat!
Mara
#8. 2011. május 5. 15:46
Gratulálok szép írásodhoz!
Juhász Kató
#7. 2011. május 4. 22:16
Írásod olvasva, nem gondoltam volna, hogy álom volt. Elhittem. Tetszett.
Mimmy
#6. 2011. május 4. 21:57
Köszönöm szíves Mindannyiótoknak a kedvesen méltató sorokat. Sokszor álmodom, tényleg erről többet lehetne írnom.
Eliza Beth
#5. 2011. május 4. 20:35
Szép. Tetszik.
Tara Scott
#4. 2011. május 4. 19:49
Akkor Te is olyan életszerűen álmodsz,mint én. Talán egyszer majd rájönnek, hogy lehet kivetíteni! Ezt én is szívesen megnézném! Nagyon tetszett írásod. Légies, könnyed. Gratula!
Answer
#3. 2011. május 4. 19:22
Nagyon jó írás!
Gratulálok!
janos
#2. 2011. május 4. 17:38
Hát..ez igazán szép,fején találtad a szeget. Grat.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!