RD - Retro, avagy az a csodálatos TÉLIFAGYI

Emlékszel rá?

 

 

A november sejtelmes játéka még megcsillantotta a kora ősz enyhe fuvallatát. A lágyan párás estén összekarolva kopogtattuk cipőnk sarkát kedvesemmel a Rákóczi úton. Diskurálva, néha megállván csókot cserélve nevetgéltünk hazafelé lépkedve.

A Corvinnál befordulva egy kis mellékutcába egymásra néztünk a piciny boltocskához érve.

- Télifagyi..... Télifagyi??- mondtuk ki a számunkra bűvös szót szinte egyszerre. Huncut mosolyunk átölelte tekintetünk, szemünk összecsillant. Beléptünk az üzletbe. Az eladó talán ötvenes éveiben járó férfi mogorván állt a pult mögött mereven bámulva egy tévét, melyben valamiféle sorozat ment épp. Kedvesemmel a polcokat fürkésztük, keresve az általunk annyira szeretett édességet.

Első randevúink egyikén még a télen kabátja belső zsebéből húzott elő kettőt, majd bizonytalanul tette a kezembe. Örömöm határtalansága igen csak meglepte. Egy ilyen édes ajándék maga volt a csoda, mely gyerekkorunk és kapcsolatunk jelképévé vált.

Talán akkor is ebben a boltocskában lelt rá.

- Téli fagyit szeretnénk- szólt kissé határozatlanul Kedvesem. A férfi hatalmas táskákkal ölelt szemei elkerekedtek, és olyan bamba, és érthetetlen ábrázatot öltött, hogy nevetésem alig tudtam palástolni. Lopva mertem csak Kedvesemre sandítani, láttam, hogy szája szegletében mosoly cikázik. - Téli fagyi???- kérdezte a férfi. Látható volt, hogy fogalma sincs, milyen állatfaj, vagy haszontalanság lehet eme számunkra különleges étek. Másodpercek peregtek a csendben, mire magyarázatként Kedvesemmel ecseteltük eme étek küllemét, és különlegességét. A férfi arcán valami felismerés-féle jelent meg, és a hűtő pultra mutatván így szólt: - Ja, ott vannak a jégkrémek.- Alig tudtuk nevetésünket vissza fogni, illedelmes köszönésféle után az utcára kilépve önfeledten kacagtunk összeölelkezve.

A TÉLIFAGYI érzés a mi kis titkunk marad.

 

                                                                                       Mimmy Clein

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
vackor
#6. 2011. május 5. 15:05
Nekem most is kedvencem. A százforintos boltokban kapható.
Tara Scott
#5. 2011. május 4. 19:43
Istenem de imádtam! Csokis(vagyis inkább kakaós) és citromos ízben volt. Most nem olyan régen kezdték újra forgalmazni, mint a retro csomagolású krumplicukrot, a Korfu csokit, bocskorszíjat.
De jó ízű kis írás volt!
Answer
#4. 2011. május 4. 19:24
Én mindig akkor kaptam drága anyámtól, ha fájt a torkom, de nem volt az igazi...
Az írás az!
janos
#3. 2011. május 4. 08:43
Nálunk a télifagyi tilos.Tetszett. Grat.
Eliza Beth
#2. 2011. május 4. 06:46
Pedig, ha ötvenes, akkor emlékeznie kellene rá!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!