PROGRAMAJÁNLÓ - RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

****

 

 

 

 

2021. augusztus 30. 17:00 - 19:00

 

RepTár Szabadegyetem - Fegyverneki Gergő: Hogyan váljunk felelős digitális családdá?

 

A RepTár Szabadegyetem Szülők Klubja programsorozat következő előadója Fegyverneki Gergő. Előadásának témája: Miközben a szeptember közeledtével mindenkit az iskolába való visszatérés foglalkoztat, nem mehetünk szó nélkül a családok digitális élete mellett sem. A vakáció után az iskolába járás új szabályokat hozhat a családok digitális életében is, de vajon hogyan válhatunk felelős digitális szülővé? Hogyan adjunk elfogadható kereteket a gyerekeknek a kütyüzés terén? Mit fejleszt és mit rombol a net? Hogyan mutatnak példát ebben a felelős szülők? Van-e egyensúlya az online tartalomfogyasztásban?

Az előadáson történő részvétel díjmentes.

 

 

2021. szeptember 04. 10:00 - 18:00

 

RepTár Piknik - Piknikezz a repülők árnyékában!

 

A RepTár 5 éves születésnapja alkalmából ezen a napon a belépés díjmentes.


A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja az érdeklődőket.

 

Beszállókártyával különleges gépekbe engedünk betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon újra kinyílik a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje.

 

A Zorb Ballba, egy hatalmas felfújható labdába bújva élvezhető a sebesség és a gurulás élménye, amihez egy 18 méter hosszú pálya is rendelkezésre áll. A fiatalok mellett a felnőttekre is gondoltunk, éppen ezért a két méter magas Zorb labdák mellett, három méter magas labdákkal is készülünk! Ez is egy igazi extrém szórakozási lehetőség!

 

 

 

 

 

A Bunge Run egy olyan felfújható pálya, ahol a kötél ellenállásával kell megküzdeni kortól, nemtől és súlytól függetlenül. A játékot lehet egyedül játszani, de élvezetesebb párban!

 

A nap folyamán többször beindításra kerül egy AS-62 típusú repülőgépmotor, amely típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.

 

A Felelős Szülők Iskolájaval együttműködve tudományos játszóházzal, játékos művészeti feladatokkal és érzékenyítő tréninggel várják a látogatókat.

 

RepTár Szabadegyetem Szülői Klubja program keretén belül alkalom nyílik beszélgetésekre a szülőségről, iskolaérettségről szakértővel, valamint „szuper szülő" vizsgát tehetnek az érdeklődők.

 

A RepTár udvarán kialakításra kerül egy lézerharc pálya, ahol lézerpuskával két csapat játszhat egymás ellen. Egy fantasztikus csapatjáték, amely fejleszti a gondolkodást, a vezetési készségeket és a csapatmunkát.

 

Budapest - Nyugati pályaudvarról 204-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a Szolnok vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be várhatóan 11:00 óra körül. A patináns kocsikat és a mozdonyt 16:00 - 17:00 között tekinthetik meg a látogatók.

 

Érkeznek a Katonai Toborzók, az udvaron drónreptetés lesz többször a nap folyamán, valamint repülős csillámtetoválás, századjelvény készíthetnek a gyermeksarokban a kicsik és nagyok.

 

Elő a meleg pulóverekkel, puha takarókkal! Kezdetét veszi az Őszi Mozi Piknik a RepTár Udvarán programsorozat, melynek első filmjei a RepTár Pikniken kerülnek levetítésre.

 

 

2021. szeptember 04. 19:30-tól

 

Szabad Ég Alatt - Őszi Mozi Piknik a RepTár Udvarán

 

A kellemes őszi estéken egy kis mozizásra invitál a RepTár. A szeptember 4-én induló programsorozat első két filmje az Őrjárat az égen 1 része, valamint az Airplane!.

 

Őrjárat az égen 1. rész (1969-ben készült négyrészes fekete-fehér magyar filmsorozat első része): A Repülőműszaki Főiskolán tanuló fiatalok és oktatók mindennapjait mutatja be a filmsorozat. Majd - a Főiskola elvégzése után - a repülős élet mozgalmas napjait.

 

 

 

 

Airplane! (1980-as amerikai vígjáték): A vígjátékban egy utasszállító repülőgép kerül nagy slamasztikába, mivel a gépen romlott halat szolgálnak fel az utasoknak, ráadásul a pilóták is ételmérgezést kapnak. Az utasok között van Ted Pájnascsősz, aki légiutaskísérő

 

szerelme miatt szállt fel a gépre, hogy kapcsolatukat mentse. Ted korábban pilótaként szolgált a háborúban, de egy tragikus kimenetelű akció miatt betegesen fél a repüléstől. Most azonban össze kell szednie magát, mivel ő az egyetlen, aki képes lehet épségben lehozni az utasokat.

 

A mozi piknikre a belépés díjmentes.

 

További mozi piknik tervezett időpontjai: szeptember 10.; szeptember 18.; szeptember 25.; október 2.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek