Pasi-csere felsőfokon 1. rész

Egyik este fürdőszobai ténykedésének végéhez érve Zazi hatalmasat visított.

 

Zazi, az alig negyvenes, valaha sudár termetű asszonyka élte kispolgári szokás szerinti özvegyéletét már több, mint hat éve. Egyengette két tizenéves gyerkőckéjét, napközben egy irodában robotolt, tűrve kielégítetlen főnöknői ordítozását. (Nesze neked ideális munkahelyi légkör.) Hazaérve naphosszat szépítgette otthonukat, melyet valaha férje urával dolgos kezükkel építgettek egy kisváros csendes utcájában. Locsolgatta kedvenc virágocskáit, estére és hétvégékre kelve finomságokkal terített asztallal várta szeretteit. Lassan az evés lett legkedvesebb társa, szinte válogatás nélkül kebelezte be az ott hagyott pipicombokat, de a zsíroskenyeret hagymával is előnyben részesítette, melyet egy jókora korsó sörrel csapatott szét. S ez így ment már lassan évről évre. Súlya már jócskán meghaladta a malacvágó átlagot, a mázsa környékét, de ez egyáltalán nem szegte kedvét. Férfiember nem lépte át a küszöbét, csak Húsvét hétfőnként, amikor kimondottan a pohár tartalma érdekelte őket.

 

Már nem fájt férje elvesztése, aki sajnos az üvegek, illetve a poharak fenekét jobban simogatta, mint arájáét, aki lassan azt sem tudta, hogy van-e egyáltalán saját hátsófele.

 

Egyik este fürdőszobai ténykedésének végéhez érve Zazi hatalmasat visított.

- Úr Isten! Egy idegen az én fürdőszobámban???? - sípolta, ahogy az ismeretlen szintén rémülten farkasszemet nézett vele. Sajnos rá kellett jönnie, hogy a szőrös, dagadt lény nem más, mint ő maga, egyenesen a tükörből mustrálgatta őt.

- Jesszusom! Ez valóban én lennék? Évek óta nem láttam ehhez foghatót. - szörnyülködött Zazi. A hurkák még csak hagyján. De a temérdek szőrzet, mind hónaljkutyaként, mind combtövénél megijesztette.

- Yeti volt az anyám? -  De a férjem így szeretett....vagy mégsem? Lehet, hogy ezért itta el az eszét a szerencsétlen? - elmélkedett.

 

Belehuppant csíkos, ormótlan pizsamájába, melyet még a megboldogult hagyott hátra, s már tárcsázta is legkedvesebb barátnőjét Lizit.

- Ez nem mehet így tovább! Most azonnal át kell jönnöd! - szólt határozottan, szinte parancsolóan.

- Mi történt? Ég a ház? - kérdezte Lizi.

- Még ha csak égne! Sokkal nagyobb a baj! Azonnal gyere át! Most! - kérte szinte sírva barátnőjét.

Lizi szintén középkorát élő, szemrevaló asszonykaként éldegélt, pár évvel a válása után még mindig egyedül. Gyerekei már kirepültek a családi fészekből. Lizi a közeli gimnáziumban okította  a nebulókat, és még hitt a mesében. Remélte, hogy a királyfi egyenesen hozzá vágtázik hófehér paripán, csak előbb néhányszor megkerüli a Földet. Várakozását gasztronómiai remekek bekebelezésével töltötte, melyre sokszor hívta barátnőjét is, aki alig egy utcányira éldegélt takaros kis portáján. Lassan szélesíthetik házaik ajtaját, hogy gömbölydedségük kényelmesen beférjen eme nyílászárókon.

 

Zazihoz érve meglepetten érdeklődött e gyors invitálás okáról, aki ledobta a pizsamáját, és sírva kérdezte:

- Te mondd Lizi. Ha pasi lennél, tudnál engem szeretni? - szipogta.

- Mi vaaann?? Megbuggyantál? Ugye nem lettél leszbi? - fakadt ki ijedten.

- Most komolyan. Szerinted így kívánatos vagyok? - tette fel ismét a kérdést a valóban hurkás-szőrös Zazi.

- Ha pasi lennék, sötétben, esetleg vakon szeretgethetnélek.- nevetett Lizi.

Egy szónak is száz az eleje, és vége, elhatározták, hogy átváltoznak, mivel Lizi is igencsak gömbölyödött a kulináris élvezetek sorozatától. Ő sem nézegette naponta testét a tükörben, úgy gondolta, így jó, ahogy van. Szerencséje, hogy a gyomra mindent bevesz, olykor a házimozi barátságát élvezve óriási tálca nasiheggyel tért kedvenc foteljébe, hogy onnan röhögje, vagy zokogja végig kiválasztott műsorát.

 

Első lépésben a fertelmes szőrzettől szabadították meg egymást. Az interneten böngészték a legújabb trendeket, fazonok, bajuszka, csupaszka, mely foglalatosság közben pukkadoztak a röhögéstől.

 

 

 

Folyt. köv...

 

Kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Báró von Shenczky
#10. 2012. június 27. 11:50
Érdekes! Megyek is a folytatáshoz! :)
Mimmy
#9. 2012. június 27. 09:06
Köszönöm szíives mindannyiótoknak, igen, próbálok vissza térni önmagamhoz, és mulattatni az olvasóimat. Ölellek Titeket. A folytatás hamarosan itt olvasható.
Csilla
#8. 2012. június 26. 19:55
Kedves Mimmy!
Kiváló humorérzékkel írtad le a kövérséggel való szembesülés első lépcsőfokát. Kíváncsian várom a folytatást.
Eliza Beth
#7. 2012. június 26. 19:16
Ez nagyon jóóóóóóóóóóóóó!
Az első szavak után Mimmyre tippeltem, és bejött! Végre visszatértél! Itt a gyógyulás is gyorsabban megy majd, meglátod! :-)
Juhász Kató
#6. 2012. június 26. 18:35
Mimmykém!
Jó témát hoztál. Negyven felett a nők többsége szembesül a kérdéssel: ő az erősebb, vagy a kilók.
Bizony, életmódot kell váltani.
Answer
#5. 2012. június 26. 14:29
Jó!
Olyan Mimmys...
Gratulálok!

Ui. Remélem már jól vagy!
Lyza
#4. 2012. június 26. 13:39
Nekem is tetszett, kíváncsian várom a folytatást!:)))))
Mimmy
#3. 2012. június 26. 13:25
Drága Balage, a képválasztás tökéletes a részedről, szerintem ez mehet minden részhez, és köszi a gratulációd. Ölellek: Mimmy
előzmény: Balage hozzászólása, 2012. június 26. 11:56
Balage
#2. 2012. június 26. 11:56
Tetszett. Grat!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!