PARKINSONOS ENERGIÁK HASZNOSÍTÁSA

Komolytalan komolyságok

Következő tanulmányt 40 éven felüli olvasóim, - annak erotikus, - és súlyosabb szakaszban levő betegtársaimat esetleg érzelmileg károsan érintő tartalma miatt, csak nagykorú gyermekeik, vagy a kockázatok és a nem kívánt mellékhatások elkerülése végett - kezelőorvosuk véleményének kikérése után olvashatják!


1. Bevezetés - A tanulmány keletkezésének ismertetése.

Bizonyos körökben csak az egyhangúságát látják, és ezért elutasítják a PK-t, elfelejtkezve arról, hogy ez egy olyan ajándéka a Sátánnak, amit csak kiváltságosok kapnak meg, pénzért venni nem lehet! Megunni lehet, de lemondani róla sajnos nem, mert anno a Főnökünk más irányú elfoglaltságát kihasználva, elfogadtunk egy paradicsomi, ma már felbonthatatlan, hosszasan kígyózó bartelszerződést, melynek értelmében teljes egészséget és gondtalan életvitelt biztosító lakhelyünket elcseréltük egy almára. Igaz az alma szép, piros, ropogós, és ami a legfontosabb, teljesen bio volt. Üzletfelünk ráadásnak hozzáadta a Parkinson kórt, a rákot, a TBC-t, a nélkülözést, és a többi itt föl nem sorolt betegséget. Nem csodálkoznék, ha jelen kormányzatunk vizsgálóbizottságot jelölne ki annak kiderítésére, hogy a fent említett szerződésben nincs-e visszaélésre, vagy korrupcióra utaló jel.
Koromnál fogva nem végzek nehéz testi munkát, így az ebéd utáni fél- egyórás hanyatlizással kiegészített 5-6 órás alvás untig elég. Mivel nem akarom ilyen korai időpontban a mellettem az igazak álmát alvó Igenemet felébreszteni, megpróbálok olyan alszom is meg nem is állapotban kivárni az ébredését. Ezalatt mindenféle humorosnak tűnő történet játszódik le zárt szemeim mögött. Felébredve aztán ezek az illékony semmiségek eltűnnek. Néha egyet-egyet azért sikerül visszatartani, és papírra vetni. Mint ezt a mai tanulmányt is.

 

2. Az energiákról

Nézem a kezem, bizony remeg. Föl-le, jobbra-balra. Mint mérnökembernek, egyszer csak belém hasít a felismerés; itt bizony energia, mégpedig kihasználatlan mozgásenergia van! Rögtön elkezdtem gondolkozni, hogyan és hol lehetne felhasználni ezt. Itt jegyezném meg, hogy egy ember kevés ehhez, - alkotó kedvű társaim! Gondolkozzatok ti is, ne unatkozzatok! Most néhány olyan terület bemutatása következik, melyek kutatásaim szerint már alkalmasak a - szabad legyen így elkeresztelni: PK-energia hasznosítására.

 

3. A PK energia néhány felhasználási területe

a.) Grízes tésztát ebédeltünk ma. A grízes tészta számomra elképzelhetetlen szilvalekvár nélkül. Sajnos az idén csak 4 üveggel lett elrakva, és ez befolyásolja kedvencem többszöri étlapra kerülését. A lekvár igazi bio, nem tartalmaz cukrot, csak annyit, amennyit a Jóisten adott a gyümölcsnek. Én azonban, - bűnös lélek lévén- egy kis porcukrot szoktam ráhinteni. Most is nyúlok a cukorszóró után, és a szórás után meglepődve fedeztem fel, még soha ilyen egyenletesen nem takarta be a tésztát a porcukor.
Úgy nézett ki a tányér, mint egy búzamező, 2 napos megállás nélküli havazás után télen. Gyengébb kézremegésünk energiáját hasznosítsuk az egész család grízes tésztájának a megcukrozására, - vagy ha van valaki, aki lekvár nélkül, sósan szereti - megsózására.

b.) Közepes nagyságrendű kézremegés előnyeit főleg fiatalabb korosztályú betegtársaim használhatják, házaséletük minőségi megjavítására, kiküszöbölve evvel az e célra rendszeresített méregdrága - SZTK által nem támogatott - segédeszközöket.

c.) Ugyancsak az ilyen nagyságrendű kézremegés alkalmas a nem túltöltött kávéscsészében lassan olvadó édesítőszer rázással való föloldására.

d.) A közepesnél nagyobb tremornak van talán a legnagyobb fölhasználási területe. A teljesség felsorolása nélkül néhány: A megtisztított és bepasztázott cipők fényesre kefélése, az ujjra tekert, tisztítószerrel átitatott rongydarabbal való folteltávolítás, a gyerek füzetében talált irka-firka kiradírozása, porrongykirázás az alattunk lakó erélyére...

e.) Az eddig ismertetett hasznosítások beltéri alkalmazások voltak. Nézzünk most néhány kültérit. Az Igenemmel sétálunk, és hirtelen elébünk pattan egy nem túl rokonszenves egyén, és bőrkesztyűt, borotvapengét, látcsövet, tranzisztoros zsebhümmögőt kíván rásózni a kiszemelt gyenge pontra, azaz az Igenemre. Ha túl erőszakos, neki csak egy kicsit oldalba kell löknie engem, és én olyan intenzíven rázom a fejem, amiből vigécünk egyből megértheti, itt ma nem lesz üzlet, és farkát behúzva (amennyiben van neki) eloldalog új áldozatra lesve. Nem kívánt ismerőssel találkozva, búcsúzáskor az én feladatom a búcsúintés, amit olyan nagy intenzitással vagyok képes előadni, hogy az egyénnek eszébe sem juthat, hogy ő nemkívánatos.

Nem akarom a nyájas olvasót föltartani bizonyára sürgős munkájában azzal, hogy az itt felsorolt sületlenségeket újragondolja, de nem ígérem, hogy nem jelentkezem hamarosan, egy hasonló reggeli gondolatommal.

 

4. Végszó

Sajnos a nagyobb, életvitelt is akadályozó tremorra, még nem tudok javaslatot tenni. Nem is akarok, mert abban reménykedem nagyon-nagyon, hogy az orvostudomány ezen témára irányuló kutatásaimat minél előbb okafogyottá teszi!

 

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Mara
#15. 2013. február 3. 10:25
Angyal vagy drága Andor!
Bevallom, eddig nem mertem kinyitni ennél az írásodnál a gépet, de Te szebben írtál rólam, mint ahogy azt megérdemeltem.
Szeretettel ölellek, és ha megengeded, ezentúl is olvasom írásaidat, és ha most nem csak levélben értekeznénk, hanem valóságban, akkor átölelnélek, és akkora csattanós puszit adnék az arcodra, hogy az egész környék csodálkozna, mért törtek be az ablakok.
Nagy ,nagy szeretettel: Mara
andor
#14. 2013. január 23. 23:45
Drága Barátom!
Rendkívül megörültem látogatásodnak, és hogy felfedezted az alapköveket amikre ilyen témájú írásaimat építeni szeretném. A túlzó dicséreteidet folyóban álló Jánosként fogadtam. Jogosan, mert a második nevem János! :))
Szenvedélyes tollforgató vagyok,és ettől amíg ezt csinálhatom, minden rendben van körülöttem!
Nagy szeretettel Andy
előzmény: Answer hozzászólása, 2013. január 22. 18:18
andor
#13. 2013. január 23. 19:34
Drága Mara!
Csak ülök a székemben, magam elé meredve és értetlenül nézem soraidat! Nem értem! Nem értem! Miért kérsz bocsánatot? Nagyon fáj, hogy ok nélkül sírsz, és szégyelled magad. Ezeknek semmi alapja nincs, csak érzékeny lelked lehet az oka, hogy ha csak egy pillanatra ilyesmi az eszedbe juthatott.
Írásaid olvasása sok kellemes percet szerzett nekem! Küzdelmes életed izgalmas megismerése, ezek remek irodalmi formába öntése hozzájárultak ahhoz, hogy mindig nagy szeretettel gondoljak Rád! Ez a szeretet olyan, amiben nincs helye szégyenkezésnek, bocsánatkérésnek.
Egy írást dicsér, ha olvasása nevetést, vagy sírást tud kiváltani az olvasójából! A szóbanforgónak ez utobbi nem volt szándékában!
Nagy-nagy szeretettel Andy
előzmény: Mara hozzászólása, 2013. január 22. 14:22
Answer
#12. 2013. január 22. 18:18
Drága Barátom!
Megmutattad, hogyan lehet a keservből, humort csinálni, amolyan Andorosan...
Kiválóan megy ez Neked, olyan fintorokat csempészel az írásaidba, amilyenekre csak Te vagy képes!
Lehet, hogy nincs rendben minden körülötted, de hogy kiváló tollforgató vagy, az nem is kétséges!
Ölellek: Answer
Mara
#11. 2013. január 22. 14:22
Drága Andor, bocsáss meg nekem, ha egyáltalán lehet. Nem tudhattam, hogy önmagad számlájára szól írásod.

MOST SZÉGYENLEM MAGAM.

Most is sírok, nem azért, mert sajnálkozok, hanem azért, mert hülye vagyok.

Szeretettel ölellek: Mara
andor
#10. 2013. január 21. 17:02
Kedves Mara!
Kb 1 évvel ezelőtt látott napvilágot Ars Poeticának szánt írásom, a Dávid és Góliát
Hadd idézzek belőle:
Miért írtam le nektek ezt a gondolatsort? Mert szeretnék, - és ezt ne vegyétek kérlek titeket nagyképűségnek, - mindennapjaink Andy – Dávidja lenni. Kiállni tízezreket számláló parkinsonos sorstársaim elé, és parittyámba humoros írásokat töltve, majd kilőve, nyelvet ölteni, szamárfület, hosszú orrot mutatni a Parkinson-Góliátnak. És ha a hátam mögül nevetést hallok, ez azt jelenti, csatát nyertünk! Mert ez a nevetés azt jelzi, hogy ha csak egy pillanatra is, elfelejtkeztetek a mindennapok megpróbáltatásáról, sanyarúságáról
Tehát rajta barátaim! Nyerjünk minél több csatát! Mert sajnos, napjainkban még háborút nem tudunk nyerni!"
előzmény: Mara hozzászólása, 2013. január 21. 10:34
Eliza Beth
#9. 2013. január 21. 12:04
Kedves Mara!
Andor humorral viseli sorsát. Akár sírhatna is, de azzal nem változtat semmin. Te már küzdöttél eleget, tudhatod, a sírás mennyit ér.
előzmény: Mara hozzászólása, 2013. január 21. 10:34
Mara
#8. 2013. január 21. 10:34
Meg ne sértődj Andor! Kedves ismerősöm ilyen betegségben halt meg. Ne adja az Isten senkinek sem.
Én ebből nem csinálnék tréfát!
Sírva fakadtam, és nem nevettem.

Ez persze nézőpont kérdése.

Üdvözöllek: Mara
Eliza Beth
#7. 2013. január 20. 18:50
Első olvasatom óta személyesen is megismerhettelek, kedves Andy, másodszor még át is vertél, szóval a humorod élőben is fergeteges, nemcsak írásban.
Balage
#6. 2013. január 20. 15:10
Tetszett. Grat!
Fügemámor
#5. 2011. február 3. 09:44
Túl humoros, hogy ne mosolyodtam volna el, és túl szomorú, az önfeledt nevetéshez.
A megfogalmazásaid utánozhatatlanok.
andor
#4. 2011. február 2. 23:08
Köszi!

Megtisztelő, hogy koromat tekinve, újszülöttnek néztél! De kösz! Komolyan!
És azt is, hogy végigrágtad magad a szösszenetemen!
előzmény: markusdeak hozzászólása, 2011. február 2. 22:05
markusdeak
#3. 2011. február 2. 22:05
Miért jobb az anzheimer kór a parkinson kórnál?
Jobb elfelejteni kifizetni a sört, mint kilötykölni.
Eliza Beth
#2. 2011. február 2. 20:51
Jól szórakoztam, de remélem, nálad nincs fölös PK-energia! Egyik rokonom sajna PK...
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek