Pályázatok a Ludwig Múzeumban

****

Hogyan adhatjuk át a tudást kreatívan és hogyan tudjuk az innovatív, vizuális eszközöket és a tudományos, tényeken alapuló kutatásokat összekötni?

ArtTransfer: a pályázók előadásai és díjátadó és Tedd láthatóvá a tudást! Pályázati felhívás egyetemistáknak tudományos témák vizuális bemutatására

ArtTransfer: a pályázók előadásai és díjátadó

IDŐPONT: 2020. november 17., 14.00

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum idén második alkalommal írta ki az ARTtransfer-Díj pályázatot. A felhívásra olyan vizuális művészetek területén tevékenykedő szervezetek vagy magánszemélyek pályázatát várta a kiíró, akik a járványhelyzet következtében előtérbe kerülő online eszközök használatával vagy bármilyen kreatív módon hatékonyan tudták a közösségekkel való munkát folytatni és ezáltal tevékenységük lényegét megőrizni.

A pályázók meghallgatása és az eredményhirdetés online, Zoom-on keresztül követhető élőben ERRE A LINKRE kattintva.

 

PROGRAM

● 14.00 Köszöntőt mond Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója

● 14.05 A zsűrit és a résztvevőket bemutatja Demők Nóra, kulturális menedzser, a Ludwig Múzeum munkatársa

● 14.10-16.30 A 10 döntős előadása

● 16.30-17.30 A zsűri visszavonul

● 17.30 Eredményhirdetés. Az eredményt kihirdeti Hemrik László, a Ludwig Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának vezetője

● 18.00 Az esemény vége, Fabényi Julia elköszön a résztvevőktől és az érdeklődőktől

 

Bővebb információ és az esemény FB linkje ITT.


Tedd láthatóvá a tudást!

Pályázati felhívás egyetemistáknak tudományos témák vizuális bemutatására

A Ludwig Múzeum és a British Council felhívást hirdet egyetemistáknak kutatási témájuk vizuális és szemléletes bemutatására. A program a BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításhoz kapcsolódik, és a jelentkezők a Múzeum újra nyitása után Barabási Albert-László tárlatvezetésén is részt vehetnek.

Darwin skicce az evolúciós törzsfáról, Leonardo Da Vinci Vitruvius-találmánya, Rosalind Franklin DNS hélix fényképe, és Barabási Albert-László hatalmas színes hálózati ábrái - a tudomány évszázadok óta összefonódik a művészettel. A vizualitás egy univerzális nyelv, amely lehetővé teszi számunkra a tudományos jelenségek megértését, és izgalmassá teszi a tényeket, adatokat. Világszerte növekvő igény, hogy a kutatók hatékonyan és érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket a nem tudományos közösség felé. Ez inspirálhatja a jövő generációit, és a nagyközönség is jobban megérti az összetett témákat, ahogy ennek a fontosságára a jelenlegi járványhelyzet rámutatott. Hogyan tudjuk a kreatív, vizuális eszközöket és a tudományos, tényeken alapuló kutatásokat összekötni?


Jelentkezés menete

Olyan 18 éven felüli egyetemisták jelentkezését várják, akik természet-, vagy társadalomtudományi tanulmányokat folytatnak és van olyan izgalmas témájuk vagy kutatásuk, amit szívesen bemutatnak - vizuális eszközökkel, maximum 3 percben. A témák bemutatása több művészeti formában lehetséges: prezentáció, adatvizualizáció, mozgókép, fénykép, rajz, animáció, 3-D alkotás stb. A jelentkezési lap itt található.

A jelentkezők részt vehetnek Barabási Albert-László inspirációs workshopján novemberben, majd 2020. december 16-ig kell elkészíteniük a prezentációjukat egy 3 perces videó formájában, amit egy megadott linkre kell majd feltölteni (a linket november 23. után küldjük el a jelentkezőknek). A videók elkészítésében Zsiros László Róbert mini-kurzusa segíti majd a jelentkezőket. A zsűri által kiválasztott legjobb 5 prezentáció vizualizációjának továbbfejlesztésében pedig művészeti és design szakok diákjai segítenek majd.

 

Jelentkezési határidő: 2020. november 19. 12:00 óra (dél)

Barabási Albert-László inspirációs tárlatvezetésének időpontja: 2020. 11. 23. 17.00-19.00
A 3 perces videók leadási határideje: 2020. 12. 16. 12.00 (dél)
Eredményhirdetés és zsűrizés: 2021. 01. 10.
A díjátadó időpontja szervezés alatt.

Bővebb információ és kapcsolat a weboldalunkon ERRE A LINKRE kattintva. 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Az ajándék és az ajándékozó.