PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - VAN MŰVÉSZI VÉNÁD?

A tavalyi évhez hasonlóan a Ludwig Múzeum idén is meghirdeti a Van művészi vénád? nemzetközi kortárs művészeti pályázatot középiskolásoknak

A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb magyar projekteket idén is a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában állíthatnak ki, míg az első helyezett a nemzetközi találkozón is bemutathatja művét.

 

AZ IDEI TÉMA: A választás szabadsága

Milyen terméket vegyünk le a boltok polcairól? Hogyan foglaljunk állást egy vitás kérdésben? Felemeljük-e a szavunkat egy szituációban? Közbelépjünk-e, ha valakit bántanak mellettünk? Mit tehetünk az emberiséget érintő kérdésekben? Mennyiben járul hozzá a mi választásunk az egész világ működéséhez?

A választás szabadsága bármennyire is alapvetőnek tűnik, nem adatott meg mindenkinek és nem is olyan könnyű dolog. A választásaink ugyanis felelősséggel is járnak, hiszen nemcsak ránk, de környezetünkre is hatással vannak.

A döntések a hétköznapi élet mellett a művészet világát is átszővik, alakítják és befolyásolják. Az egyéni választások egy művész esetében a téma, a technika, a kifejezésmód és a művek kommunikációja terén is megjelenhetnek. Beemelni a hétköznapi használati tárgyakat alkotásaikba, felhasználni a testüket egy üzenet közvetítésére, felvállalni egy kényes kérdést műveikben mind-mind választás kérdése volt, amelyek nagyban befolyásolták a művészet történetét.

Te hogyan választasz? Részt veszel az idei Van művészi vénád? pályázaton?


KINEK? 
A pályázatra min. 2 és max. 6 fős, 15 és 19 év közötti diákcsoportok jelentkezését várják. Előzetes művészeti tapasztalatok vagy tanulmányok nem szükségesek.


MIÉRT? 
A pályázat célja, a középiskolások és képzőművészet segítségével minél intenzívebb diskurzusra lépjenek azzal a világgal, amelyben élnek. S nem mellékesen új ismeretekkel, készségekkel, tapasztalatokkal gazdagodjanak.


MIKOR? 
Jelentkezési határidő: 2021. október 1., éjfél
Felkészítő alkalmak: 2021. október 13. és 14., 14.00-15.30 között, online felületen. Az alkalmon elhangzottakat rögzítjük, így a későbbiekben vissza is nézhető, de a közös gondolkodást biztosító foglalkozáson érdemes élőben részt venni.

A projektek feltöltési határideje:
2022. január 15., éjfél

Döntő: 2022. március 11.

A kiválasztott projektek prezentációja terveink szerint a Ludwig Múzeumban, majd a díjátadó és kiállításmegnyitó a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában lesz. A kiállítás megtekinthető: 2022. március 12. - április 09.

REGISZTRÁCIÓ
 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek