Öt érdekesség a Rifkin fesztiváljáról

December 2-án érkezik a hazai mozikba a négyszeres Oscar-díjas Woody Allen új filmje, a Rifkin fesztiválja - a film igazi csemege a cinefileknek, a romantikus történetek kedvelőinek

 

 

 

December 2-án érkezik a hazai mozikba a négyszeres Oscar-díjas Woody Allen új filmje, a Rifkin fesztiválja - a film igazi csemege a cinefileknek, a romantikus történetek kedvelőinek és még jó ügyet is szolgált!

 

  1. Sztárparádé

 

Woody Allen utóbbi években forgatott filmjei csak úgy hemzsegtek a sztároktól: az Egy esős nap New Yorkban szárjai Timothée Chalamet, Elle Fanning, Liev Schreiber, Jude Law, Diego Luna és Serena Gomez voltak, a Wonder Wheel: Az óriás kerékben Justin Timberlake, Kate Winslet, Juno Temple és Jim Belushi játszották a főbb szerepeket. A Rifkin fesztiválja főszerepében a számos korábbi Woody Allen filmben is feltűnő Wallace Shawn-t látjuk, míg játszótársai Gina Gershon (Showgirls, Felpörgetve), Louis Garrel (Kisasszonyok, A feleségem története) Elena Anaya (Wonder Woman, A bőr amelyben élek), Sergi López (Rosa esküvője, A szent és a farkas) és Christoph Waltz (Becstelen brigantyk, Django elszabadul) voltak.

 

  1. Film homage

 

A Rifkin fesztiválja számos filmet megidéz. Többről is szó esik, de kilenc jelenetet konkrétan újra is játszik - természetesen Woody Allen módján - többek között Fellini, Bunuel, Truffaut és Bergman olyan klasszikusaiból, mint a 8 és fél, Az öldöklő angyal, a Kifulladásig vagy A hetedik pecsét.

 

  1. Sakkjátszma a halál ellen

 

A Christoph Waltz által játszott Halál ellen játszott sakkjátszma során a sakktábla helytelenül van elforgatva. A sakk szabályai szerint minden játékos tábláján az alsó sorban a jobb oldali mezőnek fehérnek kell lennie - ezt már a kezdő játékosok is tudják, így nem lehet véletlen. Annál is inkább, mert ugyanez a hiba megjelenik Ingmar Bergman A hetedik pecsét című eredeti filmjében is.

 

  1. Díjnyertes plakát

 

A film plakátját az ismert barcelonai művész, Jordi Labanda tervezte, aki divatillusztrációiról és olyan magazinok vezércikkeiről ismert, mint a Vogue, Marie Claire vagy a The New York Times. A plakáton, mely elnyerte spanyol Feroz-díjat is, a négy főszereplő látható a San Sebastian-i Hotel María Cristina teraszán, a városi filmfesztivál sztárjainak szállásán.

 

  1. A film menekülteket is segített

 

A forgatás egy héttel a tervezett időpont előtt véget ért. Az utolsó jelenetet augusztus 16-án délelőtt forgatták, délután pedig egy jótékonysági piacot szerveztek, amelyen a filmben használt kellékeket és jelmezeket árusították. A bevételt a Zaporeak elnevezésű helyi alapítványnak adományozták, amelynek élelemmel segíti Görögország partjain a menekülteket.

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek