Októberi hajnalka

Kinek jó ez?

 

Az ember azt hinné, hogy októberben már csak a sírkerti virágok nyílnak. Pedig dehogy!

Ilyenkor is nyílik a hajnalka, a szép tavaszi virág! Honnan veszem ezt? Saját tapasztalatomból!

Aki persze tájékozottabb ezen a területen, csak legyint, és továbbáll. De én most tudtam meg ezt, pedig már jó egypár cipőt kitapostam. Hogy októberben is nyílik, nyílhat a hajnalka, ez a szép kék tölcséres virág, amely olyan kedves a kék színével, az ábrándos lelkek kedvence. Ha időben kerül földbe, májusban kezdi a virágzást, és ez eltart egy darabig. Aztán abbamarad a szép tölcséres kék virág nyílása, de aztán ősszel megint elkezdi a virágtermelést, és csak nyílik, nyílik a kék csoda egészen a fagy beálltáig.

Kinek jó ez, ki rendezte így, hogy így legyen? Ennek az apró kis magnak a sorsában benne van a világ nagy kérdése is, tudom. Mégis, ha ilyen apró kis felfedezések kapcsán megállunk egy lépésnyit az úton, amelyen megyünk, talán nem haszontalan. Vergődő világunkban egy szép kék teremtés megéri a meditációt.

Már annak, aki képes erre. Mert sokan, talán a többség, képtelen az ilyesmire. Hogy elgondolkozzon azon, mivégre is vagyunk ezen a világon, a virággal, a csillagokkal, az élettel egyáltalán. A nagy kérdések nem a kicsi elmék számára születnek. Ez igaz, bár az októberi hajnalka nem nézheti, kinek a kertjében nyílik.

 

 

 

A kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Bársony szív