Modern világ

Hosszú percekig áztatta magát a zuhany alatt.

Modern világ

Hosszú percekig áztatta magát a zuhany alatt, remélve, így eltüntetheti magáról az uszoda klóros vizének a szagát. Ma ugyanis jelentősége van annak, hogy a bőre jó illatú, ő maga pedig kívánatos legyen, hiszen tizenöt év óta, amióta elveszítette fiatal férjét, először készül randevúra.

Hát igen. Az a másfél évtized tele volt fájdalommal, szenvedéssel, érzelmi téren abszolút nélkülözéssel. A férje remek ember volt, jó kiállású, kedves, okos, szeretetre méltó férfi, akivel a szex is tökéletesen működött.

Csak most, az utóbbi években kezdte olyan súlyúnak érezni a magányát, elviselhetetlennek az érzelmek, a szerethetőség hiányát és a viszonzatlanságot, hogy valamit tennie kellett ellene, vagy maga is odavész. Ezért keresett kapcsolatot, lelki társat, érzéki partnert az interneten.

Ez talán ma összejön. Nagy gonddal választotta ki a ruhát, amit felvesz. Jó választás volt, hiszen a nyakkivágás nem rejti el hibátlan dekoltázsát, mellét, karcsú derekát is kiemeli, sőt, a térden jóval felül érő szoknya miatt, formás lábai is kellő figyelmet kapnak.

Az arca még ránctalan, a koránál is fiatalabbnak mutatja. A mosolya kedvessé teszi, a haja pedig kifejezetten irigylésre méltó. Egészében véve, negyvenes évei ellenére, még mutatós nő.

A találkára idő előtt érkezett. Az étterem szinte kongott az ürességtől. Ennek kicsit örült is, legalább nem lesz sok nézője annak, amikor ő, reményei szerint, új társra lel.

Az asztalon gondosan eligazította a női témájú újság két egyforma lapszámát. Ez volt a megbeszélt jel, hogy partnere a többi vendég között biztosan rátaláljon.

Amikor a várva várt személy belépett az ajtón, azonnal ráismert. Első látásra is kellemes benyomást keltett benne, bizseregni kezdett belülről, és ahogy a másik közeledett az asztala felé, a vonzalma iránta azzal együtt nőtt.

A jövevény mindeközben odaért, és az újságra mutatva mondta: jó választás volt, én is kedvelem ezt a lapot.

Azzal mosolyogva, ruháját maga alatt gondosan eligazítva, helyet foglalt asztalánál a barna hajú, vonzó asszony.

 

(A novella Mester Györgyi "A hatodik" című kötetének egyik darabja)

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek