MINDENKI A MENNYBE MEGY

A 2012-es Szarajevói Filmfesztivál fődíjasa!

 

 

Apa és kislánya mennyei kirándulást terveznek a tengerpartra, de a kaland végül pokoli családi kamaradrámába torkollik. A Mindenki a mennybe megy akár háborús film is lehetne, olyan kegyetlen csatamezővé változik a lakás, ahol a történet zajlik - és mindez egyetlen apró összetűzés miatt. A rokonok a kicsinyesség, a felelőtlenség és makacsság celláiba börtönzik be magukat, olyan légkört kialakítva, amelyben gyakorlatilag már senki sem nyerhet. Az apa, Marius (Şerban Pavlu) és volt felesége, Otilia (Mihaela Sîrbu), harca közös lányuk, Sofia (Sofia Nicolaescu), felügyeleti jogáért ugyanazokon a mechanizmusokon alapul, mint bármely más konfliktus, legyen az személyes, üzleti, társadalmi, politikai vagy éppen háborús.

 

A Mindenki a mennybe megy keserédes történet, amelyben boldogan megfér egymás mellett a humor, az erőszak, a gyermekdalok, a rendőrségi rajtaütés, a szerelmi vallomások, a vér és a haiku.

 

A román újhullám jeles képviselője, Radu Jude első nagyjátékfilmje, A legboldogabb lány a világon után legújabb alkotását ismét a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Forum szekciójában mutatta be. A Mindenki a mennybe megy később a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb román filmnek járó díjat és a Szarajevói Filmfesztivál fődíját.

 

 

 

 

színes, román filmdráma

 

 

 

Rendezte: Radu Jude

Forgatókönyv: Radu Jude, Corina Sabău

Fényképezte: Andrei Butică

Producer: Ada Solomon

Vágó: Cătălin Cristuţiu

Szereplők: Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu, Gabriel Spahiu, Tamara Buciuceanu, Stela Popescu, Alexandru Arsinel

 

 

 

Eredeti cím: Toată lumea din familia noastră

Nemzetközi cím: Everybody in Our Family

Gyártó: HI Film Productions

Hossz: 107 perc

Hang: Dolby Digital

Vetítési mód: 2D, Blu-ray

Országos bemutató: 2012. október 18.

Forgalmazó: Mozinet Kft.

 

Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek