Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös koncertje a Cziffra György-emlékév programjában

****

 

 

2021. március 8. (hétfő), 19.00 óra - Miskolc, Művészetek Háza

Három éve lépett először együtt közönség elé Miklósa Erika és Balázs János, hogy megkeressék azt a közös hangot, amely mindkettejük zenei területének, az operaműfajnak és a zongorairodalomnak is sajátja. Magától értetődő módon talált egymásra e két világ és a két előadó, hiszen mind az opera, mind a zongoraművészet ragyogását élte a romantika korában és újbóli fellángolását a múlt évszázadban. A koloratúrszoprán énekesnő, akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tagjává választottak, most a kiváló tenorral, Horváth Istvánnal és Kossuth-díjas zongoraművész partnerével műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból építi fel műsorát.

A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János zongoraművész művészeti vezetésével, egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg, számos hazai és külföldi partner á társszervezőként az események mellett. A miskolci koncert a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. együttműködésében valósul meg, a koncertet élőben a cziffra100.com oldalon, a Cziffra Fesztivál facebook csatornáján és a Filharmónia web- és Facebook oldalán, valamint Youtube és Vimeo csatornáján közvetítik, díjtalanul követhető. Különleges lehetőség az is, hogy a Filharmónia Magyarország Youtube csatornáján hosszú távon elérhetőek maradnak ezek a programok és ingyenesen, bármikor visszanézhetők.

Ezeken a koncerteken műfajilag tágra nyitjuk a kapukat: opera, klasszikus zene, jazz, népzene, sanzon, belefér minden, ami inspirál bennünket. Szeretnénk megmutatni a közönségnek azt a sok színt, lelki mélységet és örömöt, amit a zene közelében megélhetünk, legyen az bármilyen műfajú, igényes alkotás. Nekünk minden színpadi találkozás hihetetlen élmény, rengeteget készülünk rá, hiszen ritkán lépünk fel együtt." (Balázs János)

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. és a Cziffra Fesztivál közös sorozatában további különleges művésztalálkozásokra kerül sor az ország több helyszínén, így április 9-én Lajkó Félix és Balázs János ad közös koncertet, majd április 15-én Tompos Kátya és Balázs János lépnek színpadra együtt. Az eseményeket a járványhelyzet miatt online követhetik a nézők.

Azt egyikünk sem gondolta, hogy a 'ZongOpera' elnevezésű produkciónk ennyire jól fog működni mind emberileg, mind zeneileg. Ritka pillanatok egyike, amikor két művész így egymásra tud találni és ilyen csodálatos koncerteket tud létrehozni. Ez nekünk óriási élmény." (Miklósa Erika)

 

2021. március 8. (hétfő), 19.00 óra - Miskolc, Művészetek Háza

Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István közös estje

Liszt: Ha álmom mély (Miklósa Erika, Balázs János), 

Puccini-Balázs: Lauretta áriája (Balázs János), 

Bellini: La sonnanbula, Ah non credea... (Miklósa Erika, Balázs János), 

Ponce-Balázs: Estrellita (Balázs János), 

Verdi: Álarcosbál - Saper vorreste... (Miklósa Erika, Balázs János), 

Gershwin-Balázs: Improvizáció (Balázs János), 

Gershwin: The Man I love, Lady be good (Miklósa Erika, Balázs János), 

Verdi: Rigoletto - Gilda-Herceg duett (Miklósa Erika, Horváth István), 

Puccini: Turandot, Nessun dorma (Horváth István), 

Kálmán: Csárdáskirálynő - Sylvia belépője (Miklósa Erika, Balázs János), 

Kálmán: Montmartre-i ibolya, Ma önről álmodtam (Horváth István), 

Erkel: Bánk bán - Bánk és Melinda kettőse (Miklósa Erika, Balázs János), 

Monnot: Himnusz a szerelemről (Miklósa Erika, Horváth István)

 

 

 

A Cziffra György-emlékév Magyarország Kormányának döntése nyomán a Miniszterelnökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg. Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, UNESCO, Várkonyi Attila FastVentures, Rekeczky Csaba.

A koncert a Cziffra Fesztivál és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közös koncertje.

 

Miklósa Erika - Balázs János korábbi koncertjeiből a Cziffra Fesztiválon:
https://www.youtube.com/watch?v=OxH_fjWFxhg

 

https://www.youtube.com/watch?v=xqHbSSdzAJA

 

Miklósa Erika (Nánási Pál)

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek