Mi legyen a gyerekből?

A számítógépes világháló segítségével elkezdem keresni a gyerekem apját. Reggel hétkor betáplálom az adatokat, és a számítógép egész nap dolgozik.

 

 

 

Ideje eldönteni, hogy mi legyen a gyerekből.

Nagy gond ez, hiszen az egész életét beárnyékolhatja egy rossz döntés. Vegyük számba a lehetőségeket. Minden szülő ezt teszi, ha bevallja, ha nem. 

Hiszen mindenki valamely képességgel születik, kinek kiváló a kézügyessége, kinek jó a hangja és a hallása, kinek jó a kommunikációja, kinek vág az esze, mint a beretva, ki szorgalmas és kitartó, ki pedig lusta, az azonban bizonyos, hogy alakíthatók vagyunk, tudatosan és következetesen. Tulajdonképpen az sem számít, hogy fiúról vagy lányról van szó, hiszen szülésznői munkát is végezhet férfi, és nő is lehet katona. 

Manapság csak az számít, ki mennyi pénzt képes keresni, pontosabban találni, még pontosabban szerezni. Ez utóbbi, a szerzés, több lehetséges megoldást takar. Törvényeset és törvénytelent. Mindegy? Igen, mindegy. Beperelhetik a törvényesen eljáró, tisztességes és szerény körülmények között élő alkalmazottat éppúgy, ahogyan a legnagyobb csaló még ejnye-bejnyét sem kap, s csak röhög a markába szerencsétlen csóró becsületesen. 

Milyen legyen a gyerekünk?

Természetesen egészséges, okos, gyors reagálóképességgel megáldott, több nyelvet beszélő, tehetős, megfelelő partnerekkel rendelkező. Persze, mind a magánéletben, mind az üzleti életben. Tudja megkeresni a kenyerét ésszel is és kézzel is. Elvégre nem tudni, mit hoz az élet. Nagy duma, nem?

Főleg akkor, ha azt sem tudjuk, mi lesz másnap.

A külső megjelenés is fontos, hiszen mindenki első pillanatban abból vonja le a kezdeti konzekvenciákat. Ha már lehet választani, magas, hajlékony, sportos termetű, élénk szemű, finom arcvonásokkal.

Ja, és nagyon fontos, hogy boldog legyen, kiemelkedjen a környezetéből.

Mit tehetünk érte? 

Szinte mindent. Rajtunk múlik, hogyan neveljük, milyen ajtókat nyitunk ki előtte, s melyeket zárunk el. Álmatlan éjszakáimon ezen agyalok. Sorolom magamban a példákat, miket ne tegyek, és miket kell megtennem, hogy sikeres és boldog felnőtt váljék belőle. Különórák, külön tanárok, sport, nyelvtanulás, utazások, hogy világot is lásson az a gyerek. A nevelési része még csak rendben is lenne, de nem titkolom, hogy az anyagiakkal bajban vagyok. A fizetésemből alig tudok megélni egymagam. Emiatt a gyermekem apjának a környezetében élőknél magasabb anyagiakkal kell rendelkeznie.

Ha most összegzem a gyerekneveléssel kapcsolatos elképzeléseimet, akkor meg kell állapítanom, hogy az egész ott kezdődik, hogy megtaláljam a megfelelő apát. 

Sorolom is magamban a potenciális apa kívánatos tulajdonságait. Ha közülük egyik-másik bennem is megvan, az nem baj, azt csak erősíteni tudja. 

Előveszek egy papírlapot és máris feljegyzem az apa kívánatos képességeit, adottságait és körülményeit.

A számítógépes világháló segítségével elkezdem keresni a gyerekem apját. 
Reggel hétkor betáplálom az adatokat, és a számítógép egész nap dolgozik. 
Rendületlenül. 

Végül Akamacu Hirohito, a japán császár második unokaöccsének a nevét írja ki, aki a világ legnagyobb grönlandi bálnavadász flottájával rendelkezik.
A fényképét elnézve, ez a vad, könyörtelen tekintetű, szumó birkózóra hajazó férfi nem az esetem. 

Csörög a vekker. A párom félálomban lenyomja a gombját, majd hozzám bújik.
- Jó reggelt, édesem! Mondd, szívem, folytathatjuk a gyerek projektet?

Folytatjuk, immár beletörődve, hogy ivadékunk nem számíthat semmi extrára, csak egy boldog családra.

 

 

 

 

 

 

Kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#4. 2013. május 19. 22:03
... ami többet ér mindennél.
Yolla
#3. 2013. május 17. 19:25
Mindig a tökéletességre törekszünk, miközben mi sem vagyunk azok....
előzmény: Csilla hozzászólása, 2013. május 17. 18:37
Csilla
#2. 2013. május 17. 18:37
Jó kis eszmefuttatás.
A befejezés nagyon ütős!

Példás szülőnek lenni nem könnyű, de talán okosan szeretve sikerül :)
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek