MEGNYÍLT MAGYARORSZÁG ELSŐ ESPORT ÉS VIDEOJÁTÉK KÖZPONTJA

****

 

ÍGY ALAKÍTJA ÁT AZ ÉLETÜNKET A KORONAVÍRUS - MEGNYÍLT MAGYARORSZÁG ELSŐ ESPORT ÉS VIDEOJÁTÉK KÖZPONTJA

 

A járvány okozta bezártságot sokan a számítógépek előtt vészelték át, ahol személyes kontaktus nélkül, online játékokkal játszva tartották a kapcsolatot barátaikkal. Ezzel nőtt a videojátékok népszerűsége és az igény egy helyre, ahol a nyitás után közösségben áldozhatnak szenvedélyükké vált hobbijuknak. Ezt az igényt kielégítve, hosszú várakozás és még hosszabb pandémiás időszak után végre személyesen is körbejárható és kipróbálható Közép-Európa legnagyobb esport és gaming központja, Gamerland.  Az Óbudán található több mint 1000 négyzetméteres komplexum változatos gépparkkal, tematikus helyszínekkel, egyedülálló dizájnnal és egyelőre 7 bérelhető helyszínnel várja a videoátékok szerelmeseit.

 

Lassan fél év is eltelik mióta először szárnyra kapott a hír, hogy a régióban teljesen egyedülálló, az esportra és a videojátékos közösségre fókuszáló, méretben és felszereltségben is tekintélyes szórakoztató centrum nyílik Budapesten. A futurisztikus létesítmény célja, hogy megnövekedett igényeket kiszolgálva a magyar esport központjává és remélhetőleg minden játékos második otthonává váljon. Ebben a szellemben született meg Gamerland lelke, a nemzetközi mintára készült Esport Aréna, ahol a nyugati és ázsiai versenyeket idéző környezetben, kiemelt helyen, egyedi dizájnnal és fényekkel ellátott színpadon csaphatnak össze Magyarország (és a tulajdonosok reményei szerint hamarosan a világ) legjobb esport csapatai. Ez azonban csak töredéke Gamerland kínálatának. Találni itt műfüves, futball stadionra hajazó Baller Arénát, ahol a focis és egyéb sportjátékok kedvelői újgenerációs konzolokon csaphatnak össze egymással. K.O. Ketrec, ami lényegében egy mini oktagon a verekedős játékokra éhezőknek, 6 db autóverseny szimulátor (4 db rally és 2 db F1), VR (virtuális valóság) masinák és természetesen „szokványos" gaming PC, valamint konzolos (Playstation 5 és XBOX Series X) helyek.

„Az első pillanattól a magyar gamer közösség összehozása és a magyar esport fellendítése volt az fő célunk, ezért nagyon örülünk, ha még egyelőre csak ilyen „soft opening" stílusban is, de végre találkozhatunk mindazokkal, akiknek ez a hely készült. Természetesen az elmúlt hónapokban sem tétlenkedtünk, amíg offline eseményekre nem volt lehetőségünk, online versenyekkel igyekeztünk közösséget teremteni és aktivizálni kis hazánk játékosait." - tette hozzá Morvai Balázs, a Gamerland ügyvezető igazgatója.

Jelenleg összesen 20 db felsőkategóriás, minden valódi gamer igényeit kielégítő számítógépük van (a pontos konfigurációk weboldalukon találhatók), amiből 10 db az Esport Arénában, 5 db a baloldali galérián, és további 5 db bérelhető különtermükben, a Bunkerben található. Ez tökéletes helyszín privát, baráti LAN-okra, de profi csapatoknak felkészülésre, ún. bootcampalésre is. Ez a terem és még sokkal több hely már foglalható és használható, bővebb információt a helyszínekről és a foglalás menetéről itt találni. A képeket és a színes dizájn megoldásokat látva, már csak a látvány miatt is érdemes lehet ellátogatni Gamerlandbe, ahol a járvány alatt összeverődött barátok végre személyesen is élvezhetik egymás társaságát. 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek