Megjelentek a Muzsikál az erdő 2021-es alkotói pályázatai

****

 

 

 

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2021-es, hagyományoktól eltérő évben is meghirdeti alkotói pályázatait. A 18 éves rendezvénysorozat az indulása óta képviseli a fenntarthatóság gondolatát, az erdő és a zene, a művészet erejét, az erdő, a természet értékeit, a helyi közösségek összefogásának eredményeit, a helyi termékek fogyasztásának előnyeit. A járványhelyzet lehetőséget ad arra, hogy újra gondoljuk, jobbá tegyük a világunkat. A járványt követően a normális élet újra indítására készülve motiválni szeretnénk a közösségünket, hogy a kultúra által lelkileg megerősödve társadalmunk valóban fenntartható, az összefogásra építő életpályára állhasson. Az alkotás, a művészet lehetőséget biztosít az érzéseink, élményeink megfogalmazására, életünk harmóniájának, a lelki egyensúlyunknak a helyreállítására.  A Fotópályázatra, az Irodalmi pályázatra és a Gyermekrajz pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. Felhívjuk valamennyiük figyelmét, hogy az alkotás hozzá segít mindenkit a nehéz időszak bezártságának átvészeléséhez. Inspirációt az erdő, a természet adhat, a veszélyhelyzetben alkotással eltöltött idő megkönnyíti a hétköznapokat.

A hatodik alkalommal meghirdetett Gyermekrajz pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott, bízunk a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. A kiállítási anyagot reményeink szerint több térség rendezvényein és az online felületeinken is láthatják az érdeklődők. Idén az óvodások és az alsó tagozatosok mellett a felső tagozatosok munkáit is várjuk. A pályaművek témájaként a gyerekek erdővel kapcsolatos élményeit, tapasztalatait, közösségi eseményeit, a természet szépségének ábrázolását várjuk.

Nyolcadik alkalommal írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány, melyre várjuk minden magyarországi és határainkon túl élő magyar amatőr, vagy profi fotós munkáit, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével és igényes szemlélettel, művészi színvonalon készültek. Elsősorban olyan fotók beérkezését várjuk, amelyeket az erdő, a természet, a táj élménye inspirált, bemutatja annak szépségét, értékeit. Nem kizárólagosan természetfotó pályázatot hirdetünk, de célunk, hogy a pályázattal és az abból készülő kiállítással a természeti tájat, annak élővilágát, az apró részleteket bemutató makró fotókat, illetve az ember és természet kapcsolatát mutassuk be.  A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. A zsűri munkáját erősíti Zsila Sándor, Életmű-díjas természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. A Fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a „Muzsikál az erdő" egyik rendezvényén tervezzük. A kiállítás anyaga látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.

A „Muzsikál az erdő" Irodalmi pályázatára várjuk minden olyan alkotó pályázatát, akinek a műveit az erdő, a természet, a táj élménye, a természeti környezet és az ember viszonya inspirálta. Táj- és természetverseket, erdei meditációkat, prózákat, drámákat, meséket várunk, amelyek összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével. A „Muzsikál az erdő" irodalmi pályázata 2014-ben Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író javaslatára indult el, aki a pályázat zsűri elnöke és védnöke volt, „erdő-ünnepnek" nevezte a rendezvénysorozatot. A pályázat tiszteleg az írónő emléke, szellemi nagysága előtt. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható, a jelentkezők pályázhatnak verssel, prózával és drámával. Életkori kategóriák tekintetében felnőtt és gyermek alkotók is jelentkezhetnek. Új pályázati kategóriát is meghirdettünk,  idén először olyan munkákat is várunk, amelyeknek a szerzői már részt vettek a rendezvényen és megírják az élményeiket, benyomásaikat. Az arra érdemes művek megjelennek a Magyar Naplóban, a Magyar Írószövetség irodalmi folyóiratában. Az eredményeket Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig a rendezvény helyszínein előadja a helyezett műveket.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a „Muzsikál az erdő" rendezvényhelyszínein szeretnénk megtartani. A pontos helyszínről és időpontról honlapunkon és közösségi oldalunkon adunk tájékoztatást.

Mindenkinek kitartást, jó egészséget kívánunk. Bizakodunk benne, hogy hamarosan találkozhatunk a „Muzsikál az erdő" rendezvényein!

Az alkotókat biztatjuk, hogy vegyenek részt pályázatainkon. A pályázati kiírások részleteit keressék honlapunkon, a közösségi oldalunkon, a PályázatMenedzser portálon.

 

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra. Hiszen tudják:

 „Muzsikál az erdő - ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés"!

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Nagyszombat