Megjelent a Radnóti Magazin, de másként

Ez már a Gutenberg-galaxis utáni világ.

 

 

 

A Radnóti Színház negyedik éve adja ki a Radnóti Magazint, de most digitális, interaktív kiadványként. Mivel nincs fizikai tere, lehetősége a közönséggel való kapcsolattartásnak, minden az online térbe szorult, ezért szeretnénk, ha a kiadványon keresztül egész évadon át kapcsolatban tudnánk maradni, és nézőink, olvasóink informatív és vizuális lenyomatot kapnának a színház szellemiségéről, a születendő bemutatókról. Kiadványunk, mely 2018-ban rangos reklámszakmai díjat nyert, a Marquard Media együttműködésével és Yann Baillieul art direktor keze nyomán születik a kezdetek óta.

Évről évre fotóművészeket kérünk fel, hogy a Radnóti színészeiről portrékat készítsenek; idén Bácsi Róbert László vitt bennünket terepre, ki a szabad ég alá. A kortárs irodalom jelenléte színházunkban és a magazinban is fontos, olvasóink az elmúlt kiadások prózaszövegei után idén először verseket olvashatnak, amelyek itt jelennek meg először. Külön öröm, hogy a felkérésünket elfogadó költők között mindegyik generáció képviselteti magát, huszonévestől nyolcvanévesig. Az Egy kérdés rovatban - amelyben persze időről időre megesik, hogy kettőt is kérdezünk - színészeinktől hosszabb-rövidebb személyes gondolatokat olvashatnak a „vajon szükség lesz-e színházra a karanténhelyzet után" kérdésétől a „foglalkozol-e a gyökereiddel" felvetésig.

Az idei kiadványunk nem csak a tartalma miatt újdonság, hanem azért is, mert kizárólag digitálisan jelenik meg, benne interaktív navigációs lehetőségekkel és folyamatosan bővülő tartalommal. Ahogyan Kováts Adél nyilatkozik a kiadvány beköszönő szövegében: „Újabb komfortzónát hagytunk el, és a kényszerhelyzetben a pozitív, innovatív megoldások felé mozdultunk. Zöldebbek lettünk, ez jó, egy egyedi formájú kiadványt hoztunk létre, amilyen nincs a piacon, ez is jó, de a lapozás érzetét effekt segítségével adjuk vissza. Ez már a Gutenberg-galaxis utáni világ." Új bemutatóinkról videóinterjú formájában hallgathatják meg a rendezők gondolatait, emellett plakátgifekkel, tartalmi és információs hivatkozásokkal, a galériákban nézegethető előadásfotókkal, előzetesekkel gazdagítottuk, és a premier után gazdagítjuk folyamatosan az interaktivitás terepét. Fogadja örömmel a Radnóti Magazin negyedik számát, és kívánunk jó bolyongást az olvasónak!

A polcra kitettük az előző három évad kiadványait is, hogy teljesebb legyen a Radnóti-archívum.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek