Megjelent a FilmMagazin 2014 márciusi száma

Nem mondhatnám, hogy szeretem a szörnyfilmeket, a Tűzgyűrű vetítésről is keserű szájízzel távoztam tavaly nyáron, de az új Godzilla trailere (valamint Brian Cranston szerepeltetése) meggyőzött arról,

hogy májusban érdemes lesz majd egy újabb próbát tennem a műfajjal. A május egyébként kegyetlen lesz mozis szempontból (A csodálatos Pókember 2, A holnap határa, X-Men: Az eljövendő múlt napjai, Rossz szomszédság, hogy csak a legnagyobbakat említsem), úgyhogy nem is baj, hogy most foglalkozunk kiemelt részletességgel a filmmel, lehet, hogy két hónap múlva már nem tudnánk ennyire a mélyére ásni. Most viszont minden lényeges információt megosztunk Veletek, érdemes elolvasni a 6 oldalas háttércikkünket!

Persze nem felejtkezhettünk meg az aktuális hónap nagyágyúiról sem. Március 20-án érkezik például A Grand Budapest Hotel, amit minden filmrajongónak érdemes lesz majd megnéznie, hiszen már most joggal pályázik „az év legjobb filmje" titulusra. Kritikánk mellett egy 4 oldalas háttércikket is olvashattok, a filmet rendező Wes Anderson előtt pedig a visszatérő Spike révén egy szintén 4 oldalas portréval tisztelgünk.

A hónap nagy attrakciója természetesen a Noé, amely Vampka kollegina várólistáján igen előkelő helyen szerepelt már hosszú idő óta, így nem csoda, hogy igen lelkesen vetette bele magát grandiózus háttércikkünk elkészítésébe. Az eredmény - a Godzillához hasonlóan szintén - 6 oldalon keresztül olvasható.

Megérkezett a 300 folytatása is, mely igen durván két részre szakította szerkesztőségünket, úgyhogy két kritikát, egy negatív és egy pozitív véleményt is olvashattok a filmről. Befutott a Mielőtt meghaltam Matthew McConaughey és Jared Leto Oscar-díjas alakításaival, láttuk az előző számunkban már bemutatott Couch Surf-ot, a videojáték alapján készült Need for Speed-et, valamint az Asylum-stúdió legújabb agymenését, A Föld után: Apokalipszist.

A világon elsők között nézhettük meg a Hannibal 2. évadának első két részét, elolvastuk a nemsokára mozikba kerülő A beavatott alapjául szolgáló könyvet, valamint jót nosztalgiáztunk A hét mesterlövész megtekintésével. Jól látható, hogy ez a hónap különösen izgalmasra sikeredett, reméljük a magazint lapozgatva Nektek sem lesznek unalmas óráitok...

 

Az újság flash változatban elérhető a http://issuu.com/alien0401/docs/2014m__rcius  és http://www.scribd.com/doc/212694060/FilmMagazin-2014-03 oldalon.

Táblagépekre szánt változat:

http://tablamagazin.hu/webreader//filmmagazin/filmmagazin_2014_marcius

 

Tartalom
Háttér: Mr. Peabody és Sherman kalandjai, Noé, A Grand Budapest Hotel, Godzilla
Portré: Wes Anderson
Kritika: 300 - A Birodalom hajnala, A Grand Budapest Hotel, Mielőtt meghaltam, Mr. Peabody és Sherman kalandjai, Nyomtalanul, 3 nap a halálig, Need For Speed, Szerelem a felhők felett, Couch Surf, Az ártatlanság virágai, Csajkeverők, Oldboy, Működik a kémia, A Föld után - Apokalipszis, Non-Stop, Hárommal több eskövű
Sorozat: House of Cards, Hannibal 2. évad
Extra: A beavatott könyvkritika, A berni követ
Filmklasszikus: A hét mesterlövész

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Az elbizakodott egérke