MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 2021. NOVEMBER

****

 

Színház

 

BEMUTATÓ: NOVEMBER 19. PÉNTEK 19.00

NOVEMBER 26. PÉNTEK 19.00

TOLCSVAY LÁSZLÓ - MÜLLER PÉTER - BRÓDY JÁNOS:

DOCTOR HERZ

A SZINDRA TÁRSULAT előadása

Rendező: FÖLDESSY MARGIT

A tudás és a hatalom, jóra és rosszra is használható!

Ezt szimbolizálja, a főszereplő neve.

Doktorként az ÉSZ, Herzként, emberként a SZÍV embere.

Nobel-díjas, már fiatalon mindent elért a szakmájában. Mostani kutatásaiban az álmokkal, a valósággal és a gondolatok határainak kiszélesítésével kísérletezik, ami szemet szúr a hadseregnek. Szeretnék megszerezni a találmányt, s mivel a fiatal professzor ellenáll, meg akarják semmisíteni a laboratóriumot.

A darab az ÉSZ és a SZÍV harca, az erőszakkal szemben.

Producer: II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. - Marczibányi Téri Művelődési Központ, Klebelsberg Kultúrkúria

 

Belépő: 2600 Ft

Elővételben: 2200 Ft

Diákoknak és iskolai csoportoknak: 1500 Ft

 

NOVEMBER 5. PÉNTEK 19.00

L'ART POUR L'ART - EMBER A FALVÉDŐRŐL

DOLÁK-SALY RÓBERT, LAÁR ANDRÁS, PETHŐ ZSOLT, SZÁSZI MÓNI

Belépő: 3000 Ft

 

NOVEMBER 7. VASÁRNAP 15.00

FÁTYLON TÚL

KOÓS RÉKA ZENÉS ELŐADÓI ESTJE

Aventinus Napok sorozat

Koós Réka a legsokoldalúbb énekesnők egyike, a Madách színház tagja. Évek óta játszik a Mary Poppins c. produkcióban, a Macskákban, a  Mamma Mia c. darabban.

Az Aventinus Napok sorozatban zongorakísérettel lép fel, műsorának a „ FÁTYLON TÚL" címet adta, amely utalás az elhangzó dalok egyikére. Színes repertoárjában a pop rock, a musical, az örökzöld régi és új slágerek csendülnek fel. A dalok között elhangzó prózai összekötő szöveg áttekintést ad a művésznő szakmai életútjáról és a gyermekkorától űzött hobbijáról, a festészetről. A program különlegessége, hogy a művésznő alkotásai - amelyek a képzőművészeten belül az olajfestményekre fókuszálnak - tárlat keretében láthatók az előadás kiegészítéseként, amelyben a dalok és a képek harmóniája, illeszkedése figyelhető meg.

 

Belépő: 3200 Ft

Diákoknak és nyugdíjasoknak: 1600 Ft

 

NOVEMBER 10. SZERDA 19.00

FALURÓL FALURA

A KORINDA ZENEKAR ÉS BERECZ ANDRÁS KONCERTJE

Csángó és székely népzene

A Faluról falura előadás egy képzeletbeli gyűjtőútra invitálja a hallgatóságot, amely során a magyar népzenekutatás olyan kiemelkedő személyiségeinek, mint Kodály Zoltán, Bartók Béla, Lajtha László, Kallós Zoltán vagy Domokos Pál Péter, valamint a még élő gyűjtők visszaemlékezésein keresztül ismerhetik meg a népzenei gyűjtőmunka mindennapjait, s az ehhez fűződő felejthetetlen élményeket. Ezáltal bepillantást enged abba a kevésbé ismert folyamatba, amely során az egykor a falusi emberek életét körülölelő népzene ma már a magyarság széles körben ismert, szeretett, és számtalan alkalommal megszólaltatott közkincsévé vált. A közel másfél órás előadás egy, a magyar nyelvterület keleti végeit faluról falura bejáró barangolás, amely bemutatja a helyszínekhez kapcsolódó kiemelkedő adatközlő személyiségeket és a hozzájuk köthető énekeket, meséket, táncdallamokat.

A koncertműsor összeállítása folyamán a moldvai tánczene ismertebb dallamai mellett olyan ritkán hallható felvételekkel is dolgoztunk, mint az utóbbi években megjelent Jagamas János és Szenik Ilona gyűjtemény darabjai. Moldva mellett Gyimes, Gyergyó és Bukovina népzenéje is megelevenedik műsorunkban, változatos hangszerfelállásokkal, így megszólal a tilinka, a kaval, az ikerfurulya, és még egy áthangolt hegedű (scordatura) is, mind eredeti forrásból. A koncertműsort Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó közreműködése teszi teljessé, aki két mesével és számos gyönyörű énekkel járul hozzá az előadáshoz.

A Korinda zenekar tagjai:

Nádasdy Fanni

Csenki-Túri Luca

Bozóki Tamás

Csenki Zalán

Jávorszky Zoltán

Várai Áron

 

Belépő: 2500 Ft

 

NOVEMBER 12. PÉNTEK 19.00

PRESSER GÁBOR-SZTEVANOVITY DUSÁN-HORVÁTH PÉTER

A PADLÁS

A SZINDRA TÁRSULAT előadása

Rendező: FÖLDESSY MARGIT

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiú megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, de nyugalmát titokzatos vendégek zavarják meg, különféle halandó és halhatatlan lények...

Félig mese - félig musical 9-99 éves korig.

Belépő: 2600 Ft

Elővételben: 2200 Ft

Diákoknak és iskolai csoportoknak: 1500 Ft

 

NOVEMBER 15. HÉTFŐ 19.00

EGY FESS PESTI ESTE

KAMARÁS IVÁN KONCERTJE

Az EGY FESS PESTI ESTE nem egy hagyományos színész koncert-est. A '20-60-as évek lüktető, magyar (nem csak film)zenéi, a Meseautótól, a Jamaikai trombitáson át, a Kicsit szomorkás a hangulatomtól,  a Villa Negráig.

A dalok a múltba repítenek ugyan, de az EGY FESS BAND zenészei leporolják azokat, gypsy-swing és dixieland lüktetést adva nekik, igazi zenei csemegét kínálva rántják le a sok évtizedes pókhálót. Nevetés, könny, sóhaj és egyebek... Budapest Bár és Kamarás Iván rajongóknak kötelező, a többeknek kiemelten ajánlott.

Semmiképpen nem hagyományos, „poros" színészanyag, félig elszavalt dalokkal, jelenetekkel. Természetesen, a kor dalai adják a produkció gerincét, de ahogy a dalok is frissebb, izgalmasabb köntöst kapnak, a műsor szerkezete is eltér a „szokásos" színész-estektől. A színpadon nem Kamarás Iván színész, hanem Iván, aki pátoszoktól mentes saját véleményét, humorát is megmutatja. Azt az arcát, amit csak kollegái, barátai és családja ismernek. Iván nem fél tabukat döntögetni, a kor nagyjairól diszkrét, szakmában szájról szájra járó, olykor személyes történeteket megosztani, korabeli őszinte „hangokat" megszólaltatni egekig magasztalt filmekről, dalszövegekről. A néző tulajdonképpen bepillanthat a múlt izgalmas kulisszái mögé, Iván őszinte véleményével és közvetlen humorával. Igen, lesz itt minden: színház, koncert, könny, sóhaj és egyebek... És persze fantasztikus dalok és felhőtlen szórakozás, EGY FESS PESTI ESTE, ahol az egész család szórakozik.

 

Belépő: 3800 Ft

 

NOVEMBER 21. VASÁRNAP 15.00

NAGY ZENÉSZEK, NAGY SZERELMEK - MAHLER

BŐSZE ÁDÁM ELŐADÁSSOROZATA

A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek.

Wagner, Mendelssohn, Puccini, Mozart, Brahms, Schumann, Britten, Liszt, Mahler és Beethoven - lehetnének ezek akár a főszereplők nevei is, de most csupán vezetéknevek, hiszen az általuk legvonzóbbnak tartott hölgyeken és férfiakon keresztül mutatja be Bősze Ádám a zenerajongók által oly kedvelt komponisták néha egyáltalán nem vonzó tulajdonságait.

Belépő: 3600 Ft

Elővételben: 3000 Ft

 

NOVEMBER 21. VASÁRNAP 19.30

BOSZORKÁNYOK PEDIG NINCSENEK

NONSTOP IMPRO A SZINDRA TÁRSULATTAL

Az impró előadásokon minden a pillanat műve, a közönség instruálhatja a szereplőket és részt vehet a játékban is.

Műsorvezető: FÖLDESSY MARGIT

Belépő: 1000 Ft

 

NOVEMBER 29. HÉTFŐ 19.00

NŐI POSTA

Dallevelek

OLÁH IBOLYA SZÍNHÁZKONCERTJE

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban. A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás - talán.

 

Zenészek: Födő Sándor, Furák Péter

Rendező : Bíró Kriszta

Zeneszerző: Presser Gábor

Az előadást írta-szerkesztette: Bíró Kriszta

A rendező munkatársa: Szabó Julcsi

Látványtervező: Virág Vivien

Mozgókép: Sárvári Enikő és Vető Gábor

Levélírók (az előadásban felhangzó prózai hangok): Andrusko Marcella, Bohoczki Sára, Fodor Tamás, Forgács Fanni, Kókai Tünde, Nagypál Gábor, Pallagi Melitta, Pogány Judit, Polgár Csaba, Takács Nóra Diána, Várady Zsuzsi, valamint: Csesznák Márti, Ézsöl Andrea, Fürjes Anett, Harsányi Bence, Jagodics Tamás, Jeney Luca Viktória, Kálmán Eszter, Kanyó Kata, Keszei Viktória, Kosynus Tamás, Kőrösi Viktória, Kuttner Bálint, László József, Lehóczky Zsófi, Lovas Judit, Mechle Christian, Mitnyik László, Murányi Márta, Nádori Lídia, ÖlveczkyTamás, Rick Zsófi, Rózsa Dániel, Sárvári Enikő, Sebők Szilvia, Sváb Ágnes, Szabó Ági, Szécsi Bence, Tarján Lőrinc

 

Belépő: 3500 Ft

 

SZÍNHÁZI NEVELÉSI ELŐADÁSOK

A KEREKASZTAL SZÍNHÁZI NEVELÉSI KÖZPONT ELŐADÁSAI

NOVEMBER 3.                   10.00-12.00                  FOGSÁGBAN (1-2. osztályosoknak)

NOVEMBER 4, 5.               10.00-12.00                  FEKETE MALOM (5-8.osztályosoknak)

NOVEMBER 30.                 10.00-12.00                  FELEJTHETETLEN (középiskolásoknak)

Az előadásokról bővebben honlapunkon olvashatnak: www.marczi.hu

A foglalkozásokon egy osztályt tudunk vendégül látni, előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés után. Minden hónapban 5 előadás a II. kerületi iskolák számára térítésmentes, a további előadásokra belépő váltása szükséges.

Belépő: 1500 Ft/fő

Szakmai belépő: 500 Ft/fő

Jelentkezés, információ: Krammer Zita (06 20 927-2330; matitkar@marczi.hu)

 

Gyermek- és családi programok

 

NOVEMBER 2. KEDD 10.00 ÉS 11.00

KALÁKA KICSIKNEK

Koncert kreatív kézműves foglalkozással

A legkisebbeknek szóló Kaláka koncertekre azokat a 1,5-4 éves gyermekeket várjuk szüleikkel, akiknek a mamájuk és a papájuk egykoron a mi dalainkon nőtt fel. A koncert után kreatív kézműves foglalkozás várja a kicsiket, ahol szüleikkel együtt alkothatnak.

Becze Gábor, Gryllus Dániel, Radványi Balázs

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 1800 Ft

 

NOVEMBER 9. KEDD 10.00

CSIMPILIMPI

A Színes Falu Csoport babaszínházi előadása

Gyere, legyél a társunk egy közös játékban! Együtt játsszunk, közösen bábozunk, mesélünk versek, mesék segítségével.

Játsszák: Krista Anita és Tatai Zsolt

 

Ajánlott életkor: 1-4 éveseknek

Az előadás időtartama: kb. 40 perc

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 1200 Ft

 

NOVEMBER 21. VASÁRNAP 11.00

GYEREKSZÁJ

WOLF KATI csodás hangulatú kiskoncertje gitár kísérettel nem csak kicsiknek

A "Vuk" címadó dalának megjelenése óta nagyon hosszú idő telt el. Akkor Kati még gyerekként énekelte el a ma is méltán népszerű dalt, mely édesapja szerzeménye. Azóta Kati is két gyermekes anya. Ezért jött az az ötlet, hogy édesapjával és Fábri Péter szövegíróval közösen készítsenek egy gyerekeknek szóló lemezt, mely néha huncut, néha megható, néha vicces. Ez a lemez nem csak a gyerekeknek szól, hanem anyukákhoz, apukákhoz, nagyszülőkhöz.

Közreműködik: Dajka Krisztián - gitár

 

Belépő: 1900 Ft

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek