Mara - Musical Kishegyesen

Olyan élményben volt részem, amiről álmodni sem mertem volna.


Onnan kezdeném a tudósítást, hogy nemrégen közölte velem az unokám, az iskola készül egy előadással, és ha jól érzem magam, örülne, ha elmennék a színházterembe, mert ő is fellép.
Ki látott már olyan nagymamát, aki nem megy el megnézni, hogyan szerepel az unokája?
Szerencsémre nem volt rossz idő, jól éreztem magam, és ami a fontos, megtelt a színház, de nem álltak a fal mellett is szorongva az emberek. A leghátsó padban foglaltam helyet, így a nyitott ajtón keresztül áramlott be a levegő.
Az iskola igazgatója köszönetet mondott mindenkinek a fáradozásukért: a rendezőnek, Krizsán Szilviának, Szarka László műszaki munkatársnak és Kovács Hanna pedagógusnak. Kihangsúlyozta, hogy a magyarországi Balassi Intézet támogatásával kerülhetett bemutatásra a musical, amely A dzsungel könyve alapján készült.
Utána néztem a Wikipédián, ahol ezt a szöveget találtam:
"A dzsungel könyve egy magyar musical, amely Rudyard Kipling azonos című könyve alapján készült. A darab szövegét Békés Pál, a dalszövegeket Geszti Péter írta, a zenéket Dés László szerezte. A darabot 1996-ban mutatta be a Pesti Színház, Hegedűs D. Géza ötletgazda rendezésében. 1996-ban elnyerte a Színházi Kritikusok Díját, mint az év zenés darabja."
Feltételezésem, hogy az eredeti musical dalait, szövegét kapta el az iskola a magyarországi illetékesektől, hiszen nem véletlenül kapta a Kritikusok Díját.
Láttam a musical végén komoly férfiakat is könnyes szemmel, hiszen a megható szöveg remekül megzenésítve mindenkire hatással volt.
Visszatérek a színházi élményemhez.
Már az első benyomás kellemes volt. A háttér, és maga a színpad remekül érzékeltette, hol fog játszódni a cselekmény.
Elárulom. Az óvodásoktól a nyolcadikosokig 36 szereplő jelenítette meg Mauglitól kezdve az összes fő és mellékszereplőket.
Tudtam, hogy vannak jó hangú gyerekek, de hogy ennyi, arról álmodni sem mertem volna. Mennyire lekötötte nem csak a felnőtteket, de a gyerekeket is, (kisgyerekekre gondolok, olyan 3 évesekre) akik pisszenés nélkül figyeltek 90 percig. Ez nagy szó! Arra utal, hogy nem csak a szöveg, a dal, hanem az ifjú színészek alkotása is remek volt. Merem állítani, hogy nem általános iskolai szintű musicalt volt szerencsém végignézni, vetekedtek színvonalban a felnőttekkel. Nem nagyítok, és elfogult sem vagyok, inkább nem akartam hinni a szememnek, a fülemnek.
Nagyot alkottak Békés Pál, Geszti Péter és Dés László, akik ha itt lettek volna, nem érte volna őket csalódás.
Magam is valamikor „az őskorban" szerepeltem színdarabban, ahol volt egy-két énekszám, majd tanárként előadásokat szerveztünk a kolléganőkkel, de musical most szerepelt először az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola szervezésében.
Minden elismerésem a rendezőnek, a szereplőknek, a díszlet- és kosztümtervezőnek, hálás köszönet a magyarországi önzetlen segítségért.
Olyan élményben volt részem, részünk, amire álmunkban sem számítottunk.
Természetesen kemény munka árán jutottak el idáig a diákok, de kitartottak, és nem volt hiába.
Idézném Bagira, a fekete párduc szereplőjének, Dudás Nikolettnek a médiának adott nyilatkozatát.
„Az utolsó két hét az nagyon nehéz volt, mivel nap mint nap próbáltunk, és úgy igyekeztünk dolgozni, mint az igazi színészek, mindenki a lelkét is beleadta, hogy nagyon jó legyen."


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Mara
#8. 2014. június 26. 10:13
Köszönöm szépen kedves Kató szavaidat.
Reménykedjünk az ifjú greráció sikerében.
Szeretettel ölellek: Mara
Juhász Kató
#7. 2014. június 25. 22:20
Kedves Mara!
Kishegyesről már több tehetséges ember került ki.
Remélhetőleg a jövő színészei, énekesei között
lesznek a musical szereplői közül többen is.

Örülök, hogy szép élményben volt részed, és megosztottad velünk.
Gratulálok!
Mara
#6. 2014. június 25. 16:22
Köszönöm, kedves Answer!

Ölellek: Mara
Mara
#5. 2014. június 25. 16:21
Köszönöm szépen szavaidat, kedves Zsuzsa.
Szeretettel: Mara
Answer
#4. 2014. június 25. 13:43
Örömmel olvastam a beszámolódat, kedves Mara!
Szeretettel ölellek: Answer
Döme Zsuzsa
#3. 2014. június 25. 09:51
Örülök, hogy elsőként gratulálhatok a kishegyesiek kiemelkedő teljesítményéhez és a róla szóló beszámolódhoz.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek