Lemezbemutató és turnézáró koncertet és táncházat tart a Góbé a Fonóban

Góbé lemezbemutató és turnézáró koncert és táncház, előzenekar: Kacaj Május 28., szombat 19:00

 

 

Betyáros lett a Góbé Élem című lemeze

 

 

Online már korábban megjelent, fizikai formájában tavasszal jött ki a Góbé Élem című lemeze, az első nagylemez, amelyet a zenekar a megújult felállásban jelentetett meg. Május 28-án pedig turnézáró koncertre, lemezbemutatóra készül a csapat, amit egy táncházzal fejelnek meg. A 15 éve aktív banda 2020-ban új énekessel és nagybőgőssel kezdett alkotni, Várai Áron és Hegyi Zoltán személyében. Az új tagokkal új lendület is érkezett a formációba, ennek eredményeként születtek meg az elmúlt másfél évben megjelent dalok, és ezek összessége a most kiadott album is. A lemezen vendégként szerepel Szokolay Dongó Balázs és Busa Pista.

 

A 2007-ben alakult hat tagú magyar formáció már a kezdetektől merészen, kísérletező kedvvel nyúlt az autentikus népzenéhez is. Tanulmányaikat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiként folytatták, így eszköztárukban megtalálható a klasszikus-, a nép- és a könnyűzene egyaránt. A zenekar eddigi 15 éve alatt az egész Kárpát-medencét és fél Európát bejárta, és több, mint ezer koncertje során szinte minden magyar könnyűzenei platformon szerepelt. Koncertjeiken korszakok, stílusok, ízlések találkoznak, tömegek perdülnek táncra. A népzene és korunk zenéi nemcsak megférnek egymás mellett, de ugyanazon kultúrát alkotják, kölcsönhatásban állnak - ezeket a metszéspontokat keresi a Góbé eddigi négy világzenei nagylemezén. Legutóbbi - még egy másik felállásban született - hiánypótló albumuk, a Bartók 44 duó 2022-ben Fonogram-díjast kapott nép és világzene kategóriában.

 

AZ Élem című lemezről egy szám itt »»

https://www.youtube.com/watch?v=8Smi8qn9Obs


„Ezen az albumon betyár témából lett több a szokásosnál. Ezen törjük is a fejünket, hogyan folytassuk, de ez a jövő muzsikája. Az Élem egy újabb tökéletes pillanatkép arról, hol tartunk ízlésileg, zeneileg. Az összes apró hangját imádom." (Czupi Áron)

 

Góbé: Pekulár (Élem) »»

https://www.youtube.com/watch?v=tlLjuPWZfdM

 

„Az album számomra egy robosztus mérföldkő. Agyasabb zene, és valóban sokszínű, a zenekar repertoárjában újnak számító stílusok keverednek a lemezen. Továbbra is a népzene táplálta és inspirálta a számokat, aminek köszönhetően a népdalok szövegei és az új kabát, amit kaptak, remek légkört, életérzést sugároznak." (Várai Áron)

A zenekar május 28-ai lemezbemutatójáról bővebben itt »» »»

https://www.fono.hu/hu/programok/2022/gobe-lemezbemutato-es-turnezaro-koncert-es-tanchaz-elozenekar-kacaj/

 

A lemez a Fonó webboltjában itt érhető el »» http://webbolt.fono.hu/gobe.elem

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek