Lány kilenc parókával- 2014.04.10. (MTVA)

Az életvidám és vagány 21 éves Sophie egyetemi tanulmányainak megkezdésére, az önálló életére készül, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Addigi élete fenekestül felfordul.

Lány kilenc parókával

Heute bin ich Blond

Színes, szinkronizált/feliratos német film  

Az életvidám és vagány 21 éves Sophie egyetemi tanulmányainak megkezdésére, az önálló életére készül, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Addigi élete fenekestül felfordul. A kezdeti megrázkódtatást leküzdve Sophie elhatározza, nem hagyja magát, élni akar, megküzdeni a betegségével mindazért, ami még vár rá az életben: az álmaiért, a bulikért, a boldogságért, a hódításokért. A kezelések következtében azonban szembe kell néznie azzal, hogy külseje megváltozik. Úgy dönt, nem várja meg, amíg a kemoterápia következtében haja kihullik. Nem hagyja, hogy a betegség akár ilyen módon is befolyásolja őt, ezért önmaga borotválja le a haját. Megváltozott külsejét parókákkal fedi el. Kilenc különböző fazonú és színű parókája Sophie hangulatait és személyiségét fejezi ki, hol szomorúbbnak, hol éppen romantikusabbnak mutatva őt. Sophie kilenc új személyisége a mindennapos orvosi kezelések mellett veti bele magát esténként az életbe. Bulizik legjobb barátnőjével, és beleszeret legjobb haverjába, Rob-ba, miközben humorral, bátorsággal, valamint némi könnyű szívűséggel igyekszik szembenézni a betegségével.

Sophie életszeretete és a betegséghez való egyedülálló hozzáállása sok sorstársa számára szolgálhat pozitív példával.

A Sophie van der Stap azonos című - Magyarországon is megjelent - bestselleréből készült film elragadó bájjal mutatja be egy fiatal lány rákkal szembeni küzdelmét. A film rendezője, Marc Rothemund olyan, Magyarországon is közismert filmeket rendezett korábban, mint a Hangyák a gatyában tinivígjáték, és az Oscar-díjra jelölt Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel címü történelmi dráma.

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és most a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve kerül a magyar mozikba.

 

Rendezte: Marc Rothemund

Forgatókönyvíró: Kati Eyssen

Producer: Andreas Bareiß, Sven Burgemeister

Fényképezte: Martin Langer Vágó: Simon Gstöttmayr

Szereplők: Lisa Tomaschewsky, Karoline Teska, David Rott, Alice Dwyer

 

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Félelem a ruhásszekrényben