Közösségi Múzeum elismerés

Idén 14 muzeális intézmény vehette át a Közösségi Múzeum elismeréseket október 9-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett Múzeumi ReStart rendezvényen


A Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) kezdeményezésére 2019 óta a díjat azon muzeális intézményeknek ítélik oda, amelyek közösségi részvételi alapon működnek, a múzeumi alaptevékenységükkel összehangolt közösségépítő munkát folytatnak, bevonják munkájukba a helyi lakosságot, a civil szervezeteket, egyéb partnereket. 
A Közösségi Múzeum elismerés egyben a múzeumokban folyó közösségépítő munkára is rá kívánja irányítani a figyelmet.
Az elismerő okleveleket ünnepélyes keretek között Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkára, Dr. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese és Nagy Magdolna, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ igazgatója adták át. 
Az idei év díjazottjai: a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum, a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, az esztergomi Duna Múzeum, a Gödöllői Királyi Kastély, a Gödöllői Városi Múzeum, a makói József Attila Múzeum, a mindszenti Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár, és Helytörténeti Gyűjtemény, a budapesti Ludwig Múzeum, a százhalombattai Matrica Múzeum, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a szentgotthárdi Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Gyűjtemény, a sátoraljaújhelyi PIM - Kazinczy Ferenc Múzeum, a Sóstói Múzeumfalu és a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Munkájukhoz további sok sikert kívánunk!


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek